Felhívás!

RÖVIDEN

Kereshetünk olcsóbb gázszolgáltatót!

Az Országos Energiaár-szabályzó hatóság (ANRE) frissítette azt az online applikációt, amely által a lakosság kiválaszthatja a legkedvezőbb ajánlatot ígérő gázszolgáltatót.
A www.anre.ro oldalon elérhető felületen be lehet írni a háztartás havi átlagfogyasztását, és azt, hogy a jelenlegi szolgáltatónak milyen árat fizetnek, és ez összehasonlíthatóvá válik a többi szolgáltatók ajánlatával. Onnan lehet letölteni a meglévő szerződés felbontásához szükséges formanyomtatványokat, az új szolgáltatóval való szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumokat. Abban bíznak, hogy mivel a július elsejei gázár-liberalizációt követően a fogyasztóknak jogukban áll bármikor szolgáltatót váltani, sokan élnek a lehetőséggel.

Az online-t segítik

A Háromszéki Közösségi Alapítvány 10.000 lejes alapot hirdet meg V–VIII. osztályos tanulóknak technikai felszerelés támogatására. Az alap a közösségi kártyák használatából biztosított, fő támogató a baróti Deák Hámor cég.
A pályázat célja segíteni azokat az online oktatásra kényszerülő diákokat a szükséges eszközökkel, akik nem engedhetik meg maguknak ezek vásárlását. Ezért az alapítvány 1000-1500 lej érték közötti támogatást nyújt technikai eszköz (számítógép, nyomtató, táblagép) vásárlására, a következő feltételek mellett: a diák rendelkezzen erdővidéki lakhellyel, legyen internetelérési lehetősége az eszköz tanulási célra való használatára, az anyagi támogatás legyen indokolt.
A pályázathoz szükséges iratok: pályázati űrlap (a www.hka.ro oldalról letölthető), szülőknek, jövedelemigazolás vagy munkanélküli igazolás, az ellenőrző névoldal- és összegző oldalainak fénymásolata. A pályázati dokumentációt postán kell eljuttatni a HKA székhelyére, postacím: 520014 Sepsiszentgyörgy, Templom utca 1A szám. Pályázati határidő: október 31.
(HKA-hírszolgálat) 

Helyesbítés

Tegnapi lapszámunkban, a Tragikus kimenetelű motorozás című rövid hírünkben informátoraink nyomán (a rendőrségtől mindmáig nem kaptunk választ kérdéseinkre) tévesen tájékoztattunk, miszerint a balesetet egy terepmotoros okozta volna a Perkőn, valójában gépkocsival ütötte el az idős férfit a fiatal sofőr. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. szeptember 23., 20:15
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Kezdivasarhely Polgarmestere es Rendorsege:Onnok szerint a Bem Jozsef utcaba zajlo munkalatok mindent szabalyt betartva vannak ellattva figyelmezteto es iranyito tablakkal jelzesekkel.Egy tanyai utcat jobban lathatova tesznek pl.Nemeto-ba vagy Daniaba,elvegre egy ugymond europai rangsorolasu utrol van szo ,hatalmas forgalommal.Es mit lattni[nem lattni],imitt amott egy-egy rozsdas csore vagy eltort lapat nyelen logo apro alig latszo[mit fenyvissza vero] “iranyito -figyelmezteto- pleh darabok.Sporolunk-sporolunk de ne az emberek testi epseget kockaztassak,