Felhívás!

Kritikus tömeg két keréken

Kritikus tömeg két keréken Sport

Tegnap a Zöld Nap egyesület a helyi sportirodával karöltve tizenkettedik alkalommal rendezett az autómentes világnap jegyében kerékpáros felvonulást Kézdivásárhely forgalmas utcáin.

Az Európai Mobilitási Hét alkalmával, a szeptemberi Mozgó Délután keretében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, a Communitas Alapítvány és az Európai Szolidaritási Testület támogatásával rendezett Kritikus tömeg nevű kerékpáros felvonulás résztvevői a sportcsarnok előtti téren regisztráltak, 17 órakor rendőri kísérettel elstartoltak, majd a város főterét és néhány forgalmas utcát érintve tértek vissza az indulás helyére, ahol a regisztrált 141 személy között ajándéktárgyakat sorsoltak ki a szervezők.

– A szeptember 16–22. között szervezett Európai Mobilitási Hét idei mottója „Klímabarát közlekedés mindenkiért”. Célja felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, továbbá a motorizáció és az elavult közlekedésszervezés által okozott súlyos egészségügyi problémákra és a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására is – fejtette ki lapunknak Ráduly Attila egyesületi elnök.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 8:25
  ÉRTÉKELÉS: 2

  “Hét idei mottója „Klímabarát közlekedés mindenkiért”.”
  -csak úgy csendben és lassan megkérdem,hogy mindenki értse , a torjai út letérőnél álltatoke meg a sok biciklivel a klímabarátság céljából az okos szemaforoknál?

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 19:59
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Az “okos”jelzolampaknal Szekelyudvarhelyen MINDEGYIKNEL kamera van szerelve ami a gepkocsikat nezi-lassa. Itt Kezdin csak bevannak idozitve ha az eggyik lampanal 25 auto all ugyis azt engedi ahol estleg 3 auto all, Ha 10-10 meter teruletet levagtak volna a gyermek otthon-arvahaz{?????}tol lett volna egy normalis korforgalom es gordulekeny forgalom.