Felhívás!

RÖVIDEN

Tragikus kimenetelű motorozás

Információink szerint vasárnap este 6–7 óra között a Perkői kápolna közelében gázolt el terepmotorjával egy idős férfit egy huszonéves fiatal. Értesüléseink szerint a férfi a fűben ült, illetve egy másik forrás szerint térdelve imádkozott, a fiatalember nem látta meg idejében, így elütötte. Az idős férfit kórházba szállították, és ott hunyt el, mondták forrásaink.
A történetnek a hivatalos rendőrségi közleményig, amit még lapzártánkig nem kaptunk meg, van néhány homályos része: a nap este hét után ment le, hűvös volt, így nem valószínű, hogy bárki a kápolna árnyékában térdelne, mert a nyugati oldal napnyugtáig fényes, és miért éppen az ösvényen? 

Őszi Vásár a Főtéren

Idén sem marad el Sepsiszentgyörgyön a már hagyományossá vált Őszi Vásár. A Kónya Ádám Művelődési Ház tizedik alkalommal szervezi meg a rendezvényt, amely idén október 9–11. között zajlik majd a város főterén.
A vásárra szeptember 30-ig várják őstermelők, kézművesek, iparművészek, illetve könyvkereskedők jelentkezését, személyesen 16 óráig a Városi Kulturális Szervezőirodában, elektronikus úton pedig éjfélig a jegyiroda@kultura.ro e-mail-címre. A jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információk, valamint a vásári szabályzat megtalálható a www.kultura.ro honlapon. A szervezők fenntartják a program változtatásának jogát, abban az esetben, ha a járványügyi helyzettel kapcsolatban további szigorítások lépnek érvénybe. Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. 

Elhalasztják a szárazajtai megemlékezést

Az évente rendszeresen, szeptember 26-án megtartott szárazajtai megemlékezést idén elhalasztják október 4-re, vasárnapra, közölte Kelemen- Karikás Árpád szárazajtai református lelkipásztor. A halasztás oka a szeptember 27-én esedékes helyhatósági választások. Október 4-én, csakúgy, mint eddig minden évben, ezúttal is a 11 órakor kezdődő istentisztelettel, valamint utána koszorúzással emlékeznek az 1944-ben ártatlanul kivégzett 13 szárazajtai áldozatra. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 22., 1:06
  ÉRTÉKELÉS: 11

  A Perkőn, Oláh nem. Imádkozott. Állítólag le volt dőlve és aludt, viszont ezt csak az tudja pontosan aki ott volt a helyszínen. És szó mi szó, egyszerűen be kellene tiltani ezt a sok terepezést, úgy motorokra, mint terepjárókra. Ozsdolán ott a cross pálya, lehet menni oda. Ma egy vétlen, szerencsétlen hal meg, holnap egy kisgyerek és köszönik szépen jól van mindenki, mert egy taknyos, aki azt se tudja hogyan kell megdolgozni 100lejért meg öl mert ugye, nagy menők vagyunk.(?)

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 22., 12:17
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Égbekiáltó, ami történt! Miért kell egyáltalán a Perkőn száguldozni, kiváltképpen a kápolna környékén??? Nehezen, de elfogadom, hogy egyeseknek (és itt nem az idősekre gondolok) túl nagy “fáradtság” kigyalogolni oda, és kell az erőfitogtatás a tesztoszteron túltengésben szenvedő egyéneknek, de könyörgöm, legyen egy határ! Legalább a kápolna környékét tiszteljék! Így legyünk büszkék Háromszék leghíresebb műemlék búcsújáró helyére? Ott sem lehetsz biztonságban a hülyegyerekek miatt? A helyi önkormányzatnak kellene lépnie az ügyben, és valamiképpen korlátozza az autósforgalmat, legalább a hegytetőn, hogy megelőzze a hasonló tragédiákat.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 22., 20:36
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Sajnálatos ! Borosnyón a kultúrfelelős fia száguldozik a faluban az atv-vel, olyan mintha robbanás történne amikor rákapcsol, hangzavarával szennyezi a környezetet, gondolom az embereket is zavarja de mindenki hallgat, a rendőröknek meg szelektív a hallásuk