Felhívás!

Sepsibükszádi új-régi gondok

Sepsibükszádi új-régi gondok Kovászna megye

Júliusban még arról számolt be Bács Márton Csaba, Sepsibükszád polgármestere, hogy a település polgárai igen példásan viselkedtek a koronavírus miatti tiltások idején, így elkerülte őket a kór, ám újabban, hétfőtől a település is sárga besorolást kapott.

A polgármester lapunk érdeklődésére tegnap elmondta, hogy egy hete náluk is kezdték azonosítani a fertőzötteket.
Bács kifejtette, hétfőtől már sárga kategóriás a település – miután 4 fertőzött falustársukat azonosították –, így a helyi iskola hibrid (félig online) üzemmódban működik, hol otthon a képernyők előtt, hol az iskolapadokban tanulnak a nebulók.

– Ezúton is megkérem nagy tisztelettel Sepsibükszád polgárait, hogy tartsuk be a hatóságok által előírt óvintézkedéseket, fertőtlenítésre vonatkozó előírásokat, és hordjuk a maszkot, hogy egyre kevesebb beteg legyen a településen – üzent polgártársainak.

Az elöljáró emellett kitért a medvék által okozott problémákra is: elmondása szerint ugyanis egyre több nagvad ólálkodik este a faluban.
– A mezőben zajlik a betakarítás, a lucernát, herét levágták, a kukoricát betakarították, a medvék pedig beszorultak a faluba. Esténként a 112-ős sürgősségi számot és engem riasztanak az emberek. A csendőrök is kijöttek már több alkalommal, de ők sem tudtak hatékonyan beavatkozni, nekik is meg van kötve a kezük ilyen téren. Eddig 7 méhkaptárt törtek össze, illetve 2 szarvasmarhát öltek meg különböző medvék – háborgott az elöljáró.
(A közeli Málnásfürdőn van olyan hétvégi ház, ahol nem mernek éjszakázni a tulajdonosok, mert a mackó betörte az ajtót, és kirámolta a hűtőből a lesütött húst – szerk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.