Felhívás!

Röviden

Szeptemberben üveggyűjtés

Szeptember 25-én és 26-án újra gyűjti az üvegeket Sepsiszentgyörgyön a Tega Rt. Ez a második ilyen jellegű akció 2020-ban, amelynek keretében 5 kg üvegért 0,5 l sört adnak cserébe. Máthé László igazgató elmondta: „Minden olyan településen, ahonnan mi szállítjuk a hulladékot, évente két alkalommal tartunk gyűjtőakciót, amelynek keretében elszállítjuk a lomokat, elektromos hulladékokat és az üvegeket is. A Covid19 miatti helyzet eredményezett némi csúszást a programban, de ez nem jelenti azt, hogy leálltunk. Sepsiszentgyörgy speciális helyzetben van, ami azt jelenti, hogy egész évben lomtalanítunk, ugyanakkor üveggyűjtést a megyeszéken is két alkalommal tartunk a már megszokott helyszíneken.”

Sepsiszentgyörgyön egész évben meg lehet szabadulni a fölöslegessé vált, nagy méretű elektronikai berendezésektől, régi bútordaraboktól: szállításukat ingyenesen lehet kérni a 0267.301.123-as telefonszámon, vagy be lehet szállítani ezeket az Energia utca 1. alatt található hulladékudvarba, amely esetben az elektronikai cikkek ellenértékét jóváírják a következő számlából. Külön esetet képez az építkezési törmelék, ezt 1 köbméteres zsákban (50 lej), illetve 4 vagy 7 köbméteres konténerben (110, illetve 180 lej) lehet elszállíttatni. Részleteket a 0267.301.123 telefonszámon kaphatnak az érdeklődők. 

Új szabályok a buszokon

Újabb intézkedéseket vezetett be a biztonságos utazás érdekében a Multi-Trans Rt közszállítási vállalat Sepsiszentgyörgyön. A vészhelyzet ideje alatt csak a szájat és orrot eltakaró maszkkal lehet felszállni a járművekre, a maszk viselése kötelező a le- és felszállóhelyeken is, valamint az utazás teljes ideje alatt. A megengedett maximális utaslétszám a busz kapacitásának a fele, az utasok között minimum 1–1,5 m távolságnak kell lennie.

Újdonság, hogy a járműveken a használható, szabad helyeket zölddel, a korlátozott, nem használható helyeket pedig pirossal, jól látható módon jelölték ki, ezzel is biztosítva a távolságot az utasok között. A járműveket havi két alkalommal engedélyezett biocid anyagokkal fertőtlenítik, illetve naponta kétszer alkohol, és klórt tartalmazó anyagokkal is lemossák. A városi buszokra kézfertőtlenítő adagolókat szereltek, ezeket rendszeresen utántöltik – tájékoztattak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.