Felhívás!

Röviden

Leégett a deszkagyár

Szombaton lángba borult a fűrésztelep Kovászna Zabola felőli bejáratánál, a kár jelentős, vasárnap reggel még küzdöttek a lángokkal a tűzoltók. Értesüléseink szerint szombaton 16 órakor riasztották a kovásznai tűzoltóságot, mivel kigyulladt a deszkagyár üzemcsarnoka. A csarnokban található munkagépek, illetve az épület tetőzete 20 négyzetméteren a lángok martalékává vált, a tűz összesen 3 ezer négyzetméteren pusztított. A helyszínre mind a kézdivásárhelyi, mind a sepsiszentgyörgyi tűzoltóegységek kiérkeztek, összesen öt autóval, illetve a helyi, rétyi és uzoni önkéntes tűzoltók is besegítettek. A tűzoltóság lapzártánkig nem tudott bővebb tájékoztatással szolgálni arról, hogy mi okozta a tüzet. (BB)

Kordában kell tartani a fenyegetőket

Felsőrákoson a lakosok egy része között konfliktus robbant ki több mint egy héttel ezelőtt. A rendőrség főleg a médiából és a közösségi oldalakról értesült bizonyos részletekről, éppen ezért a megelőzés szándékával tartottak helyszínelést, figyelmeztették az érintetteket, megkérték őket, hogy tartózkodjanak a botránykeltéstől, tettlegességtől, egyéb erőszakos cselekményektől. A válságkezelő szándékkal szervezett megbeszélések után néhány felsőrákosi lakos mobiltelefonon kapott fenyegető üzeneteket. Halállal, tettlegességgel, lakóházuk felgyújtásával és egyéb erőszakos cselekményekkel fenyegették őket és családtagjaikat. A nyomozók azonosították azt a 19 éves fiút, aki valószínűleg a mobiltelefonos fenyegető üzeneteket küldte több személynek.

Az erőszakos cselekményekkel való fenyegetés bűntettnek számít. Mivelhogy fennállt annak a valós veszélye, hogy a fiatal családtagjai, rokonai, barátai megpróbálják megakadályozni a fiú őrizetbe vételét, a felsőrákosi ügyet vizsgáló rendőrök erősítést kaptak a háromszéki csendőrségtől, a baróti rendőrségtől, valamint a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság bűn­üldöző ügyosztályától és különleges intervenciós csapatától. A 19 éves gyanúsítottat a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság székházába kísérték, augusztus 27-én 24 órára letartóztatták az ügy kivizsgálásának érdekében. Az ügyészség elrendelte a bírósági felügyelet alkalmazását. A rendőrség fenyegetés bűntettének alapos gyanúja miatt folytat kivizsgálást. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.