Felhívás!

Röviden

Tolvajok a parkolóban

Hétfőn délután 16 óra és 16:30 között a kézdivásárhelyi Kaufland parkolójában az egyik futárszolgálat furgonjából eltulajdonítottak 19 ezer lejt, míg a cég alkalmazottai hátul árut pakoltak. Az áruház egyik biztonsági kamerája két személyt rögzített, akik egy marosi rendszámú, kék Opel Astrával érkeztek át a Lidl parkolójából. A felvételen látszik, amint egyikük – fekete ruházatot viselt fekete szájmaszkkal és gumikesztyűvel – több furgonnál is nézelődik, próbálkozik, majd a futárautónál szerencsével jár. Kinyitja az ajtót, és elemel bentről valamit, majd továbbsétál. A kárvallott még aznap jelentette az esetet a rendőrségnek. Radu Stroe, a megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy augusztus 17-én, 20 óra körül riasztották a kézdivásárhelyi rendőrséget az esetről. „A helyszíni vizsgálat során kiderült, hogy egy ismeretlen személy kihasználva a károsított figyelmetlenségét, azt, hogy a járgány ajtói nem voltak bezárva, behatolt a járgányba, és elemelte a pénzösszeget. Lopás vádjával nyomozás zajlik az ügyben” – fejtette ki a szóvivő. (timár-tinca) <<

Újabb csalás gyanúja vetül a PMP-re

Újabb csalás gyanúja vetül a Traian Băsecu által alapított Népi Mozgalom Pártra (PMP). Tegnap a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szentgyörgyi vezetői azt állították, hogy a PMP képviselői „durván meghamisították” a megyetanácselnök-jelöltjüket támogató aláírásokat. Dulányi-Balogh Szilárd, az USR megyei elnöke azzal szembesült, hogy családjának aláírásai szerepelnek az Alexandru Teacát támogató íveken, köztük olyanoké, akik „nyolc éve Angliában élnek, és másfél éve nem jártak haza”. Dulányi-Balogh feljelentést tett az ügyészségen, és azt kéri, ellenőrizzék az aláírások valódiságát. Gheorghe Baciu szenátor, a PMP megyei elnöke úgy reagált az esetre, hogy „nem gond”, ha néhány aláírást érvénytelenítenek, mert Teacának „marad annyi, hogy indulni tudjon”. Amint ismeretes, hétfőn Illyefalván tettek feljelentést a PMP ellen, szintén aláírás-hamisítás gyanújával. (erdély) 

Vírusmentes a városháza

Tegnap, augusztus 18-án bezárt a kézdivásárhelyi városháza, minekután a hivatal egyik alkalmazottjáról hétfő este kiderült, hogy koronavírussal fertőződött. Kedden minden alkalmazottat teszteltek. Lapzárta előtt a következő közleményt kaptuk a polgármesteri hivataltól: „Minden óvintézkedés, a napi szinten történő fertőtlenítés, kötelező maszkviselet, az előírt távolság betartása ellenére, sajnálatos módon hétfőn este felütötte a fejét a koronavírus a hivatalban. Mivel napi szinten több százan fordulnak meg az épületben, muszáj volt azt a döntést meghozni, hogy nem engedjük be a hozzánk érkezőket. Elnézést kérünk azoktól, akik nem tudták intézni ügyeiket, úgy éreztük helyesnek és felelősségteljesnek, hogy a keddi napra bezárjuk a hivatal ajtaját. A fertőtlenítést elvégeztük, kollégáink tesztje negatívnak bizonyult, holnaptól (augusztus 19-től – szerk. megj.) a megszokott programmal működünk tovább.” 

Megbüntetett munkaadók!

A munkafelügyelőség augusztus 10–15. között országos szinten 1476 munkaadót ellenőrzött, hogy betartják-e a járvány megelőzésére vonatkozó előírásokat. 676 munkaadót büntettek meg összesen 359 ezer lejre. Ördög Lajos, a háromszéki munkafelügyelőség vezetője szerint megyénkben 43 munkaadót ellenőriztek, és 7-et büntettek meg összesen 40.500 lejre, illetve 35-öt írásos figyelmeztetésben részesítettek. Be nem jelentett munka miatt egy büntetést róttak ki 20 ezer lej értékben. (kovács) 

Óriásparadicsomok Baróton

A baróti Incze Pista bácsi zöldségeskertjében hatalmas paradicsomok termettek. Mint mondotta, egy hagyományos, általuk már évek, évtizedek óta termesztett paradicsomfajtáról van szó, melyeknek súlya meghaladja darabonként az egy kilogrammot is. Ottjártunkkor éppen mérlegre rakta a zöldségeket, a frissen leszedett paradicsomból öt darab több mint öt kilót nyomott. (B. F.) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.