Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó társaságban a Sepsi–SIC

Jó társaságban a Sepsi–SIC Sport

Többek között a Sopron Basket lehet a Sepsi–SIC ellenfele a női kosárlabda Euroliga alapszakaszában, amennyiben a szentgyörgyi csapat sikerrel veszi a selejtezőt, és legyűri a Gironát. A Sepsi–SIC fennállása során először nevezett a legrangosabb európai kupasorozatba, korábban mindig az Európa-kupában indult.

Hétfőn tartották Münchenben a női kosárlabda Euroliga és Európa-kupa csoportjainak sorsolását. A legrangosabb sorozatban a Sepsi–SIC selejtezőt kell játsszon, hogy felkerüljön a 16 csapatos főtáblára. A zöld-fehérek kvalifikációs ellenfele a katalóniai Spar Citylift Girona lesz, de a párharcról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az első mérkőzést Sepsiszentgyörgyön, a visszavágót Spanyolországban rendezik. Ha sikerülne legyőzni a románnál lényegesen erősebb bajnokságban szereplő riválist, a Sepsi–SIC többek között a 2019-es magyar bajnok Sopron Baskettel játszhatna egy csoportban. A nyolcasban a legutóbbi Euroliga-címvédő, az ötszörös orosz aranyérmes UMMC Jekatyerinburg, a francia Bourges Basket és Basket Landes, az olasz Famila Schio, a lett TTT Riga és a török Galatasaray érdekelt még. Az Euroliga idei küzdelmei márciusban félbeszakadtak a koronavírus-járvány miatt, és a nemzetközi szövetség (FIBA) júniusban úgy döntött, hogy a 2019/2020-as idényben nem hirdet bajnokot. A járványhelyzet alapján szeptember 1-én döntenek az Euroliga és a másodrangú Európa-kupa lebonyolításának módjáról, illetve időpontjairól.

Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben a Sepsi–SIC elveszíti selejtezős párharcát, az Európa-kupa második főcsoportjának G-jelű csoportjában folytatná európai kalandját. Ebben a négyesben az észak-franciaországi Villeneuve-d’Ascq és a katalóniai La Seu d’Urgell város csapatai kaptak helyet, és ide kerül a Basket Namur Capitale (belga)–BBC Grengewald Hueschtert (luxemburgi) párharc győztese is. Az Európa-kupa küzdelmeibe 35 csapat nevezett, köztük három magyar egyesület, az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr és a VBW CEKK Cegléd. A Szekszárd és a Győr azonos csoportba került a területi alapon kialakított 1-es konferenciában. Az ötödik magyarországi kupainduló, az Aluinvent-DVTK Miskolc a szentgyörgyiekhez hasonlóan az Euroligában játszik selejtezőt, a Diósgyőr a török Izmit Belediyesporral találkozik.

Az Euroliga csoportjai: A-csoport: Dinamo Kurszk (orosz), USK Praha (cseh), Fenerbahce (török), Orenburg (orosz), Salamanca (spanyol), Lyon (francia), Gdynia (lengyel), DVTK/Izmit (török). B-csoport: Jekatyerinburg (orosz), Sopron Basket, Bourges (francia), Schio (olasz), Riga (lett), Galatasaray (török), Landes (francia), Girona (spanyol)/Sepsi–SIC.

Az Európa-kupa magyar érdekeltségű csoportjai: A-csoport: Atomerőmű KSC Szekszárd, UNI-GYŐR, Kayseri (török), Prometej (ukrán) C-csoport: Hatay (török), Szpartak Moszkva (orosz), VBW CEKK Cegléd, Adana (török) G-csoport: ESBVA-LM (francia), A Basket Namur Capitale (belga)–BBC Grengewald Hueschtert (luxemburgi) párharc győztese, Girona/Sepsi–SIC, Cadi La Seu (spanyol).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük