Felhívás!

Röviden

59-en kész pedagógusok

Megyénkben a véglegesítő vizsgára jelentkező pedagógusok 73,55%-a vette sikeresen a vizsgát – derül ki a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség által az óvások elbírálása után, a vártnál egy nappal korábban közzétett eredményekből. Ez az előzetes eredményekhez képest 1,25%-os javulást jelent, tulajdonképpen a 80 vizsgázóból tehát 59-nek sikerült megírni, elérni a legalább 8-as jegyet az írásbeli dolgozatra. Eredetileg 88-an iratkoztak vizsgára, de csak 83-an jelentek meg, hárman közülük időközben visszaléptek. 

Hazudott a sofőr

Vasárnap hajnalban értesítették a baróti rendőrséget, hogy egy baleset áldozatát vitték be a helyi kórházba. A sérültet kórházba szállító férfi azt nyilatkozta az ügyeleten, hogy az áldozat leesett a kerékpárról, és beütötte a fejét. A nyomozás során kiderült, hogy a sérült, 36 éves férfi valójában egy haszonjármű utánfutóján utazott, amelyet egy 19 éves fiatal vezetett. A baleset szombaton éjjel történt Erdőfülén, a 42-es községi úton, ahol az utánfutón utazó férfi elvesztette egyensúlyát és kizuhant a járműből, súlyos fejsérülést szerezve. A baleset után a sofőr a férfit azonnal kórházba szállította, ott azonban megmásította a történteket. A fiatal autóvezető ellen kivizsgálás indult, a vád nem szándékos testi sértés, a baleset helyszínének elhagyása, a baleset nyomainak eltűntetése. 

Száguldó ATV

Vasárnap 21 órakor Lemhényben, a 11-es országúton történt közúti baleset. A helyszínelést végző rendőrök megállapították, hogy az ATV-vel Kézdivásárhely irányából Onyest felé tartó, 66 éves férfi a túlzott sebesség miatt elveszítette uralmát a járműve fölött, és egy éles kanyarnál a sáncban kötött ki. Az illető súlyosan megsérült, azonnal kórházba szállították, az ügyben további kivizsgálás indult. 

Ittasan a volán mögött

A szemben jövő forgalomnak fenntartott sávon közlekedett az a 28 éves, szentgyörgyi sofőr, akit hétfőn hajnalban a Daczó utcában kapcsoltak le a közlekedésrendészek. Mint kiderült, nem rendelkezik hajtási engedéllyel, és az etiloszkóp 0,81 mg/l alkoholt mutatott ki lélegzetében, így vaskos bűnügyi dossziét állítottak össze neki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások