Hirdetés
Hirdetés

Beke-ügy: minden napolva

Szőcs Zoltán esetében beigazolódott a sejtés-ek, az ügyészség megfellebbezte a brassói bíróság döntését. Beke István szabadon bocsátási kérelmét a Cenk alatti törvényszék tárgyalta, sajnos, negatív döntés született. Az ún. székelyföldi terrorügy tovább zajlik.

2018-ban vonult börtönbe Beke István és Szőcs Zoltán, az ún., székelyföldi terror-kirakatper két áldozata. A két fiatalember először vizsgálati fogságban „nyomott” le egy évet a később kiszabott büntetéséből, így a meglehetősen fura, a legfelsőbb bíróságon rájuk kiszabott, letöltendő börtönbüntetésnek eleve ezzel a „hendikeppel” futottak neki, „csak” négy évet kell leüljenek kitalált bűneik miatt.
Sem Beke, sem Szőcs nem nyugodott ebbe belé, így a törvény által szavatolt jogaikkal élve, a feketehalmi börtönből kérték szabadon bocsátásukat, amelyek két-két ízben elestek az „igazságszolgáltatás” bástyáin.

Hirdetés
Hirdetés

A brassói törvényszéken és bíróságon zajló ügyeik a napokban váltak érdekessé: múlt héten alapfokon a brassói bíróság jóváhagyta Szőcs Zoltán feltételes szabadon bocsátását. Tegnap, az ügyészség óvását követően, Szőcs Csongor, Zoltán testvére érdeklődésünkre elmondta: Zoltán esetében megtörtént a fellebbezés, nem tudni, mikor lesz a következő tárgyalás időpontja.
Beke Csillával SMS-t váltottunk, aki kifejtette: a férjét tárgyaló testületben a törvényszék elnöke és alelnöke is részt vett, bár több tárgyalás volt, az Istváné egymagában hosszabb volt, mint a többi. Szőcs Csongor telefonon közölte, Beke István kérelme esetében november 25-ét jelölték meg határidőnek.

A két kézdivásárhelyi szabadulása érdekében vasárnap ökumenikus istentiszteletet tartottak, ezzel kapcsolatos írásunkat lásd az 7. oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások