Felhívás!

Tető alatt a rendház

Tető alatt a rendház Kovászna megye

Kézdivásárhelyen az egyik legnagyobb felújítási munka a kantai minorita rendháznál zajlik: a céhes város egyik legimpozánsabb épületének rehabilitálása – erőteljes politikai lobbizásnak köszönhetően –, Magyarország kormányának támogatásával zajlik.

Kézdivásárhelyi Körképünkben havonta dokumentáljuk a minorita rendháznál zajló felújítási folyamatot: a pár hónappal ezelőtti állapotához képest a 4400 négyzetméteres ingatlan valósággal „feltámadt”, egy műszaki és építészeti mestermunka körvonalazódik az épületnél. Domokos Kinga, a felújítást végző Conico Rt. építészmérnöke érdeklődésünkre elmondta: rövidesen befejezik a tetőszerkezet teljes rehabilitálását, ami új cserepezést is jelent. „Emellett zajlik a front vakolása, simítása. A faldíszek, stukkók újra elkészítése időigényesebb.

Részben ezt is a cég végzi, viszont vannak szakemberek, akik felügyelik a folyamatot” – mondta Domokos, aki szerint minden egyes faldíszről előzetesen mintát vettek, hogy eredeti állapotába lehessen azokat visszaállítani. Az építészmérnök hozzátette: a fűtéshálózat elkészült, a villanyvezetékek is falban vannak. Egy új szárnyat is építenek, ezt egy régebben lebontott, de a jelenlegi épület falazásán még mindig látható helyen húzzák fel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 4., 12:07
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Megmenekul egy ertekes epulet eggyuttes!!!De:nem ertem ,hogy -hogy Kezdin mindig a negy ev utolso havaba van penz a jardak javitasara az utcak imitt amott foltozasara,utfestesre.3 ev es 10 honap alatt NINCS penz vagy ELTUNTETIK???CSAK KERDEZEM?????ismet hulyenek neznek minket???????????????

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 5., 12:12
   ÉRTÉKELÉS: 0

   12:07 a 4 nem ertek egyetnek:allami-tanacs alkalmazottak/ meddig lehet meg zulleszteni ezt a varost???Ha 2 honapig van penz ilyen latszat -tuzolto szeru javitasokra ,akkor a 3 es felevi penzekkek=l mit csinal a varos???A Gyarak utcaba a csaladorvosi rendelok elott a jardan a 2 meteres godrot miert nem tomik be.RESPECT UDMR!