Felhívás!

Röviden

Két alprefektus is van

Sergiu Mitroi személyében egy második alprefektust nevezett ki Kovászna megye élére pénteki ülésén a kormány. A jogász végzettségű Mitroi évek óta a prefektúra jogi osztályán dolgozik, és a napokban teszi le az esküt. Az új alprefektust nem a régi helyett, hanem a régi mellé nevezték ki, a törvény ugyanis megyénként két alprefektusról rendelkezik. Ezentúl tehát Constantin Todor prefektus munkáját Cosmin Boricean és Sergiu Mitroi alprefektusok segítik. A kabinet pénteki ülésén új alprefektusokat nevezett ki Bákó és Brăila megyékbe is. 

Egyszerűen eltűntek

23 Kovászna megyei illetőségű, 15 felnőtt és 8 kiskorú személy eltűnését jelentették az idén a hatóságoknak, közölte a weradio.ro kérdésére a megyei rendőrség. Az egyenruhások három gyanús halál esetén nyitottak dossziét, hét kiskorú sorsát tisztázták, egyikük után még nyomoznak. 

„Fejre állt” az autó!

Augusztus 1-jén kora délelőtt egy 37 éves hölgy személyautóval haladt a 103B jelzésű háromszéki megyei úton. Uzon területén, egy jobboldali kanyar előtt nem lassított eléggé, az autó szélre sodródott, egy hídfőnek ütközött, megpördült, felborult, tetejével az úttesten landolt. A hölgy könnyebb sérüléseket szenvedett, egészségügyi ellátás végett kórházba vitték. Légalkohol-tesztje negatív lett, nem volt szeszes italok hatása alatt a baleset pillanatában. 

Visszaáll a rend

Hétfőtől, augusztus 3-tól ismét érvénybe lép a fizetéses parkolás Sepsiszentgyörgyön. A helyi készenléti bizottság rendkívüli tanácsülés keretében döntött erről. Az intézkedés betartását a Kovászna Megyei Rendőrség a helyi rendőrséggel együttműködésben felügyeli, utóbbi továbbra is ideiglenesen a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.