Felhívás!

Remény az esélyteleneknek

Az Irisz Ház keretében működő Ergon munkaközvetítő iroda, mely a fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű személyeknek segít állást találni, újabban a szociálisan hátrányos helyzetű végzett szakiskolás diákokat is bevonta célcsoportjába.

Az Ergon szakmai vezetője, Olcsvári Tünde elmondta, főleg a szakiskolák azon diákjait várják, akik enyhén sérültek, vagy szociálisan hátrányos helyzetűek, egyszülős családban élnek vagy szüleik külföldön dogoznak, netalán anyagilag vannak nehéz helyzetben. Ők többnyire mostanáig is gyakorlatoztak már különböző cégeknél, a munkaközvetítő viszont egy alaposabb felmérés után pályaválasztási tanácsadással is szolgál, ha igény van rá, valamint az alkalmazás után is figyelemmel kíséri beilleszkedésüket, az esetleges gondok megelőzésében és megoldásában is segíteni tud. Olyanok is hozzájuk fordulnak, akik ugyan szakiskolát végeztek, de a szaknak megfelelő mesterség gyakorlati tudnivalóit – nem az ő hibájukból – nem sajátították el a megfelelő módon.

Jelenleg a szentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskolával és a Berde Áron Gazdasági Líceummal állnak kapcsolatban, mondta Olcsvári Tünde, és tárgyalnak olyan cégekkel (Bertis, Casarbor, Depo, Transport Popovici, From product), amelyek nyitottnak mutatkoznak a fent említett kategóriákba sorolható személyeket alkalmazni. Ha a járvány és a nyári szabadságolások nem vetik vissza a tárgyalásokat, és ha sikerül az említett cégeknél a munkaköröket egyeztetni az arra megfelelő személyekkel, akkor valós esély van arra, hogy 16 munkakeresőt elhelyezzenek, köztük tíznél több fogyatékkal élőt is, akik a Valkes bezárása folytán veszítették el kenyérkereső foglalkozásukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.