Felhívás!

Szekér ütközött autóval

Szekér ütközött autóval Kovászna megye

Augusztus elsején, szombaton 22 óra körül a 112-es hívószámon értesítették a kézdivásárhelyi rendőrséget, hogy baleset történt Kézdiszentlélek és Kézdivásárhely között, a 11B jelzésű ország­úton, ahol személygépkocsi ütközött egy szekérrel.

A Kovászna Megyei Rendőrség szóvivőjétől, Stroe Radu Bogdántól megtudtuk, hogy a helyszínelők megállapítása szerint a 20 éves fiatal, aki a gépjárművet vezette, nem alkalmazkodott az útszakaszra vonatkozó sebesség korlátozásokhoz, és emiatt az autó frontálisan ütközött egy szekérrel, amelyet egy 30 éves férfi irányított. Az ütközés következtében a gépkocsi átsodródott az ellentétes sávba, ahol egy traktorral ütközött, amely szabályosan közlekedett.
A gépjárművezetőt alkoholtesztnek vetették alá, illetve vért is vettek tőle, de nem fogyasztott szeszes italt, azonban a szekér tulajdonosánál a teszt eredménye 0,32ml/l alkoholt mutatott ki.

A balesetben könnyebben sérült egy 14 éves lány, aki az autó első ülésén ült, illetve egy szintén 15 éves lány, aki a hátsó ülésen tartózkodott. A sérülteket kórházba szállították és ellátták. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak kivizsgálást.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. augusztus 3., 14:55
   ÉRTÉKELÉS: 14

   Persze, mert a t. újságírók nem mennek ki a helyszínre tájékozódni, hanem forrásként a szűkszavú és bikkfanyelvű rendőrségi tájékoztatót használják.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 3., 16:37
  ÉRTÉKELÉS: 10

  A sok szekerest szidónak: ha az ok nem a szekér kivilágítatlansága volt, hanem mert a másik sofőr átment a szembejövő sávba, akkor minden egyéb irreleváns. Lehetett volna ott autó, biciklis, terhes kismama, kiskutya macskával vagy E.T.

   • User
    Dátum: 2020. augusztus 4., 11:41
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A lényeg átment, látom. 🙂 Átsodródott vagy átment nem mindegy? Gondolom nem valaki áttolta a szembe sávba, hanem ez a vezető miatt történt. Hogy elbambult, gyorsan ment, másra figyelt vagy miért kb. annyira releváns, mint hogy a túlsó oldalon szekér vagy más volt.

    UI: Mindez arra az esetre érvényes, ha az eredeti ütközés a szembejövő sávon történt és az autó oda “átkerült”.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 3., 17:49
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Jah,ismeros,sajnos a szegeny sofor marad a karral..sajnos ijen helyzetbe voltam en is,este kivilagitatlan szekerrel erkeztek szembe a purdek(menetirannyal szembe)..szerencsere nem serultunk meg nagyon,azonban az auto totalkaros lett..mi volt az igazsagos rendorseg valasza?ahhoz h valami karteritest kapj pereld be a ciganyt…

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 3., 17:11
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Kedves hozzászóló úgy gondolja, a Hírmondónak 250 fős újságíró gárdája van, akik este tízkor saját Ferrariukkal a mentősök előtt a helyszínen legyenek, és beszámoljanak, mi történt a traktorral, a lóval, a hátsó ülésen a plüssmacival? Akkor 2-3 dollárt fizetne egy lapszámért, nem ingyen olvasná és morogna ellene a neten.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 3., 20:21
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Frontálisan ütközött? Meg szerette volna előzni a szekeret, de jött szembe a szabályosan közlekedő traktor. Így inkább elütötte a szekeret. Van némi különbség.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 3., 23:27
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Hogy történhet frontális ütközés csak amiatt, hogy gyorsabban hajtott a gépkocsi a megengedettnél? Nem kéne pontosítani, hogy mi történt? Ki került át a másik sávjára, és miért??? Pontatlan.