Felhívás!

RÖVIDEN

Kiegészítés a Beke-ügyhöz
Tegnap megjelent, Szabadlábra helyezhetik Szőcs Zoltánt című cikkünket egészítette ki Beke Csilla, Beke István felesége néhány, számunkra eddig nem ismert információval. Kifejtette: a hivatalból kijelölt ügyvédek jelen vannak ugyan a tárgyalásokon, de valójában a két bebörtönzött családjai által fizetett ügyvédek képviselik az érintetteket. A másik pluszinformáció, hogy a fellebbezés már nem a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT), hanem a brassói ügyészség hatáskörébe tartozik. 

Nagykövet a reptéren
Látogatást tett a Brassóvidombáki Nemzetközi Repülőtér építőtelepén Andrew James, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete, aki megtekintette az épülő utasterminált és az aszfaltozás előtt álló gurulóutakat. A nagykövet élénken érdeklődött a többi munkálat állapotáról, és arra volt kíváncsi, mikor fogad gépeket a reptér, mert – mint mondta – „nagyszámú” angol vállalat érdeklődik a beruházás iránt. Ez volt egy magas rangú külföldi személyiség első látogatása a vidombáki repülőtéren. 

Vírus az állomáson
Koronavírussal diagnosztizálták a sepsiszentgyörgyi vasútállomás főnökét, közölte az Agerpres hírügynökséggel Oana Brânzan, a román állami vasúttársaság (CFR) szóvivője. Brânzan azt is elmondta, hogy a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság járványtani ankétba kezdett a fertőzött személy kontaktjainak azonosítására. Minden helyiséget fertőtlenítettek, ahol az állomásfőnök megfordult. Rajta kívül egyelőre egyetlen személyt sem helyeztek karanténba – mondta a szóvivő. 

A kő hangja
Vasárnap tartják Alsórákoson A kő hangja elnevezésű fesztivált. A természeti környezetéről (bazaltoszlopok, Smaragd-tó, vulkáni dugó) híres faluban negyedik alkalommal megszervezendő eseményre a természet és a művészetek szerelmeseit várják, ezúttal azonban csak korlátozott létszámban. 10.30-tól Radu Croitoru gordonka-koncertjét hallhatják az érdeklődök a geológiai rezervátumban, 19 órától pedig a kolozsvári Operettissimo együttes tagjainak előadása kezdődik a falu központjában található Bethlen–Sükösd-kastélyban. Kovászna megye irányából a falut a Segesvár fele vezető műúton lehet megközelíteni, a bogáti erdő után jobbra térve, a 131C jelzésű megyei útra. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.