Felhívás!

Medve ugrott az autó elé

Medve ugrott az autó elé Kovászna megye

Úgy tűnik, Barót környékén is elszaporodóban a medvepopuláció, legalábbis erre utalnak azok a hírek, melyek mezőn dolgozó, járó emberektől, horgászoktól, autósoktól érkeznek – s melyek szerint nem árt vigyázni, a nagyvad ugyanis a legváratlanabb helyzetekben tűnhet elő, mint történt a minap is a Felsőrákos fele vezető út mentén, ahol egy medve kiugrott egy arra járó gépjármű elé, méghozzá fényes nappal.

Úgy tudjuk, a gépjármű vezetőjének nem történt baja, a medve elszaladt, a kocsi eleje viszont összetörött. Ugyanakkor nemrég Köpec irányában is medve jelenlétét jelezték az út mentén. Szakács László, Barót alpolgármestere szerint a mezőgazdasági terményekben okozott károkon kívül más hivatalos panasz „medveügyben” nem érkezett a hivatalhoz, úgyhogy ezen túlmenően, ha panasz nincs, ők sem tehetnek konkrétan semmit egy esetleges medvetámadás megelőzése érdekében.

Kotecz Attila, Felsőrákos falufelelőse is csak falusfelei elmondásából tud a medvék jelenlétéről, mint mondta, inkább gazdálkodók, állattartók jelezték, hogy „meg van gyűlve a bajuk a medvékkel”, de ennél többről, konkrét gondról nem számolt be neki sem senki. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 31., 13:26
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Nagyonn nagy baj!! Hogy mindig meg kell varni , hogy valaki aldozatta essen!! Az elorejelzesek alapjann, nem tesznek ,komoly megfigyelest,intezkedest!! Az ellenn! Hogy inkabb netortenjen meg, a joszaguk elveszitese sem , mi nagy kart okoz! De annal is inkab az emberi eletveszely, veszites!!