Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Eltűnt kislányt keresnek
Július 14-én értesítették a rendőrséget, hogy a 14 éves Dima Tímea eltávozott sepsikőröspataki otthonából, és nem tért haza. Arra kérik azokat, akik esetleg tudnak hollétéről, hogy tárcsázzák a 112-es egységes segélyhívót. Személyleírása: körülbelül 140 cm magas, vékony alkatú, haja fekete, szeme barna. Távozásakor kék farmer volt rajta, fehér póló, fekete bőrdzseki és fekete sportcipő. 

Útkarbantartás Nagyborosnyón
A nagyborosnyói önkormányzat megkezdte a községi makadámutak karbantartását: a napokban Feldobolyban földgyalulták és kavicsoztak az utcákat, tudtuk meg Kanyó Antal alpolgármestertől. Az elöljáró arról is beszámolt, hogy a kormánytól 120 ezer lejt kapnak a legutóbbi árvíz során megrongálódott kisborosnyói makadámutak (Oláhszer felé vezető út és a Kisborosnyó-Kispatak letérő) karbantartására. 

Költözik a Szociális Támogatási Igazgatóság egy része
A Szociális Támogatási Igazgatóság Erege utcai, sepsiszentgyörgyi székhelye nemcsak szűknek bizonyul, hanem a mozgássérült személyek számára sem tud megfelelő bejárást biztosítani. Mivel hamarosan befejeződnek az évek óta üresen álló, Dália utcai ingatlan felújításának munkálatai, a felmerülő problémát az Igazgatóság tevékenységének kettéosztásával igyekeznek megoldani.
Az Erege utcai székházban maradnak a szociális, állami juttatásokkal foglalkozó osztályok, a Dália utcai ingatlanban intézhetik majd a fogyatékkal élő személyek és a kismamák az ügyeiket. Az egykori óvoda helyén, a tömbház földszintjén a bejáratot úgy alakították ki, hogy a mozgásukban korlátozott személyek számára is hozzáférhető legyen.
A Dália utcai ingatlanban teljes felújítás történik, új irodákat hoznak létre, ablakokat, ajtókat cserélnek, valamint újjáépítik a fűtésrendszert és a villanyhálózatot is. Az ingatlan 290 négyzetméter alapfelületen fekszik, és a teljes felújítási munkálatai 735 269 lejbe kerültek.
A felújítási munkálatok befejezése a 2020-as év végére várható, a tevékenységek elosztása gyorsabb ügyintézést eredményezhet, barátságosabb légkörben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.