Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Helyezkednek az oktatók

Helyezkednek az oktatók Kovászna megye

Július 16-a, csütörtök volt a címzetes állásokért versenyző tanárok számára az iratcsomók benyújtásának a határideje. Idén 51 címzetes állás, 205 teljes és 1385 töredékkatedra elfoglalásáért küzdhetnek meg a tanügyiek a július 29-i versenyvizsgán.

Hirdetés
Hirdetés

Legtöbb meghatározatlan időre szóló, azaz címzetes állás (10) a román tanítónők számára kínálkozik Kovászna megyében, román óvónők 5 katedrára pályázhatnak, hangszeroktatóknak szintén 5 hely van szabad, tornatanároknak 3, nevelőknek is 3. Magyar tanítóknak és óvodapedagógusoknak 2-2 állás van meghirdetve, 2 angoltanár és pszichopedagógus is kerestetik, minden más tantárgy oktatására 1-1 szakképzett tanár versenyezhet a viszonylagos biztonságot nyújtó címzetes állásért.

A pedagógusok július 29-én vizsgáznak két vizsgaközpontban, a Puskás Tivadar Szakközépiskolában és a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban. A címzetes állásra pályázóknak legalább a 7-es vizsgajegyet el kell érniük, 5 és 7 közötti jeggyel csak helyettesítőként oktathatnak a tanügyben. Előzetes eredményeket augusztus 4-én közölnek, az esetleges óvások elbírálása után a végleges eredmények augusztus 11-re várhatók. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.