Felhívás!

RÖVIDEN

Szúnyogirtás

Sepsiszentgyörgyön július 16-án, csütörtökön 18 és 24 óra között repülőgépből permeteznek a város egész területén, a patakmedrekben és parkokban pedig földi permetezéses módszerrel is irtják a szúnyogokat. A permetezés során CYMINA PLUS típusú vegyszert használnak, amelynek Hipermetrin nevű hatóanyaga mérgező a méhekre. Sepsiszentgyörgy önkormányzata felhívja a méhtartó gazdák figyelmét, hogy ebben az időszakban ne engedjék ki méheiket. A második permetezésre az elsőtől számított 10-14 napon belül kerül sor az időjárás függvényében, időpontjáról az önkormányzat értesíti a lakosságot.
Mivel sokakban aggodalmat váltott ki a Cymina Plus vegyszer használata, a permetezéssel megbízott szakcég a következő pontosításokat közölte:
– A használt vegyszer megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik az Egészségügyi Minisztérium részéről és megtalálható az Egészségügyi Minisztérim által kiállított, biocidokat tartalmazó termékek listáján;
– A Cymina Plus vegyszer csak abban az esetben számít veszélyesnek, ha azt koncentrált állapotában használják, vagy nem tartják be a gyártó által megszabott, hígításra vonatkozó előírásokat. 

Útjavítás

Megkezdődött a stabilizált alapréteg elterítése a megyeszékhelyen az Ág utcában, a Bánki Donát utca és Császár Bálint utca közötti szakaszon. Sepsiszentgyörgy önkormányzata arra kéri a lakókat, a munkálatok ideje alatt (7 nap) hagyják szabadon az úttestet, ne parkoljanak, és ne közlekedjenek autókkal az említett útszakaszon. Az alapozás a járdákat is érinti. 

Piás bácsika vezetett

Szombaton este a fürdővárosban 74 éves gépkocsivezetőt igazoltattak, aki ittas-nak bizonyult. Bekísérték vérvételre is. 

Súlyos baleset

Vasárnap délelőtt egy figyelmetlen, 22 éves gépkocsivezető hátramenetben elütött egy 86 éves nőt egy kovásznai szupermarket parkolójában, az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett. 

Börtönben jogsi hiánya miatt

Szombaton kísértek be a feketehalmi börtönbe egy 36 éves férfit, akit jogosítvány nélküli vezetésért ítéltek el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.