Felhívás!

RÖVIDEN

Élelmiszercsomag rászorulóknak

Alapélelmiszerekből és konzervekből álló segélycsomagot kapnak azok a rászorulók és krónikus betegek, akiknek a koronavírus-járvány miatt házi elkülönítésbe kellett vonulniuk, közölte a városháza. Az országos szintű rendelet alapján azok a rászoruló, munkanélküli, nehéz családi helyzetben levő, vagy krónikus betegségben szenvedő személyek, akik hatóságilag elrendelt házi elkülönítésben vannak, naponta 30 lej értékű élelmiszercsomagot kapnak a Szociális Támogatási Igazgatóságtól. Ezeknek a sepsiszentgyörgyi, kilyéni, szotyori és szépmezői személyeknek, akik a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság listáján szerepelnek, a Szociális Támogatási Igazgatóság ellenőrzi a helyzetét, ők értesítik a listán szereplő személyeket, valamint ők hordják ki az élelmiszercsomagokat is. Az élelmiszercsomag 14 napra jár, azonban aki megszegi a házi elkülönítés kötelezettségeit, az tovább nem számíthat rá. 

Virágvásár Sepsiszentgyörgyön

A helyi termelőknek és kézműveseknek a megyeszékhelyen szokásosan a hónap első hétvégéjén tartott vására ezúttal virágvásárral bővül, közölte a szervező Tega Rt. A sepsiszentgyörgyi virágvásárnak többéves hagyománya van, azonban az idén elmaradt a koronavírus miatt bevezetett óvintézkedések eredményeként. Az ezúttal július 4-5-én megszervezendő vásárra eddig 9 virágárus jelezte részvételét, a szám azonban hétvégéig tovább nőhet. 

Villanyszerelői osztályt indítanak

Kovászna megyében az Electrica 150 alkalmazottal működik, szükség van a fiatalításra, ezért a megyei önkormányzattal és a Puskás Tivadar Szakközépiskolával összefogva villanyszerelői osztály indítását kezdeményezték. „Biztos munkahelyet ígérő szakma, állami és magánszektorban is jó megélhetést biztosít, az a tapasztalat, hogy a jól képzett szakemberek ezen a területen is nagyon keresettek” – hívta fel a figyelmet Tamás Sándor megyetanácselnök. Az ősztől induló osztály 28 diákjának az Electrica havi 400 lejes ösztöndíjat, munkaruhát, gyakorlatozási lehetőséget biztosít, az iskola elvégzését követően alkalmazásra is van lehetőség – jelentették be sajtótájékoztatón. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások