Felhívás!

Röviden

Rablótámadás

Egy 18 és egy 12 éves fiatal ütött le szerdán este 11-kor egy 32 éves férfit a sepsiszentgyörgyi Váradi József utcában. A fejére mért ütés következtében elesett, erre letéptek a nyakáról egy aranyláncot, elvették a mobiltelefonját és a pénzt a tárcájából. Az egyenruhások hamarosan kézre kerítették a két gyanúsítottat, a 18 éves 24 órára előzetesbe került, a 12 éves kiskorúval nincs, amit kezdeni, nem vonható büntetőjogi felelősségre.

 

Többfunkciós tér Sepsiszentgyörgynek

Lezárult Sepsiszentgyörgy főtere bővítési munkálatainak közbeszerzése, hat hónap múlva befejezik térrendezését, a Kovászna Megye Tanácsa előtti részt multifunkcionális térré alakítják majd át, közölte a városháza. A közel 3 millió lej értékű beruházás munkakezdési parancsát jövő hét elején adják ki. „Most már semmi jogi akadálya nincs annak, hogy a munkálatok elinduljanak. A közbeszerzésen jelentkező is volt, szerződést is tudunk kötni, építkezési engedélyt is tudunk kiadni, következik a munkakezdési parancsot. Az a célunk, hogy ez a kis tér integrálva legyen a park és az eddig elkészült főtér képébe” – hangsúlyozta Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A munkálat áfa nélküli értéke 2 millió 74 ezer lej. Az eredeti elképzelésben az Erzsébet park bővítése szerepelt, a térrendezés a 19. század hangulatát idézte volna meg olyan formában, ahogyan az akkor el volt képzelve, ezt azonban jogi úton megakadályozták, ezért új tervet kellett készíteni. A megyeháza előtti teret, ahol télen korcsolyapálya, tavaly nyáron pedig valódi homokozó működött, hat hónap múlva egy lépcsős placcként kell elképzelni. A helyszínt úgy alakítják ki, hogy teret adhasson a nagyobb rendezvények színpadainak, de a téli nyitott korcsolyapálya is a helyszínen tudjon működni. Tavasztól őszig mozgatható bútorzatot helyeznek el, remélve, hogy minél többen belakják majd az árnyékot nyújtó kis teret.

 

Újra lesz vásár?

A Tega Rt. június 6-7-én szervezné meg a helyi termelők és kézművesek vásárát Sepsiszentgyörgyön. „A szükséges iratcsomót letettük az élelmiszerbiztonsági hatóság asztalára, várjuk a pozitív választ” – nyilatkozta a sajtónak Máthé László igazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások