Felhívás!

Iskolafelújításra pályáztak

Iskolafelújításra pályáztak Kovászna megye

Kézdivásárhely Városi Tanácsa tegnap online tartotta meg rendkívüli ülését, amelyen négy határozatot fogadtak el. A legfontosabb egy pályázat kiegészítését látta elő.

Elsőként az Apor Péter Líceum teljes feljavításáról szóló pontot tárgyalták, az önkormányzat uniós pályázata révén több mint 16 millió lejre számíthat, ebből gazdálkodva újíthatja fel az intézményt, amennyiben a kiegészítő kérdéseket is megválaszolja a pályázat finanszírozói felé. Bokor Tibor polgármester érdeklődésünkre kifejtette: nagyon reménykeltő, hogy bekérték a kiegészítéseket, ugyanis ez arra utal, hogy a pótlistáról átkerültek a finanszírozandó projektek közé.

„Ez az egyetlen pályázatunk, amire nem kaptunk választ, de a kaszárnya esetében is ez történt. Pótlistán voltunk, de szerencsére bekerültünk a támogatottak körébe. Korai még örülni, de reménykedünk, hogy a következő értesítés már az aláírásról fog szólni” – mondotta az elöljáró.

A tanácsülésen emellett arról is döntés született, hogy a Covid–19 terjedésének megfékezése érdekében a megyei önkormányzattal összefogva 100–100 ezer lejjel támogatják a kézdivásárhelyi városi kórházat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.