Felhívás!

Tiltakozás a rendelkezések ellen

Tiltakozás a rendelkezések ellen Kovászna megye

Mint ismeretes, vészhelyzet alatt kötelező a maszk viselése zárt nyilvános helyeken, ugyanakkor bizonyos intézményekbe, üzletekbe csak lázmérés után engedik be az embereket. Az intézkedés ellen sokan tiltakoznak.

A vészhelyzetre kiadott elsődleges intézkedés a maszk viselése zárt nyilvános helyen, de több kereskedelmi központ, bank és más intézmény is bevezette a lázmérést, mielőtt a kliensek belépnének. Hőemelkedés esetén nem engedik be az illetőt a helyiségbe.

Az intézkedés ellen többen tiltakoznak, petíciót is indítottak olyan címen, hogy ez jogtalan eljárás, és csak orvosi személyzet mérheti meg bárki testhőmérsékletét. Igaz, eddig mindössze 17-en írták alá. A rendelkezés miatt különösebb incidens nem történt, viszont akadtak, akik a boltok bejáratától sarkon fordultak, mert nem engedték „ellenőriztetni magukat”. Az ok: ellopják az identitásukat, sőt, volt, aki szerint be is oltják őket a lázmérővel az új koronavírus ellen, amit egyáltalán nem akarnak.

Ugyanakkor az áruházakban, bankokban, gyógyszertárakban az emberek csak kis százaléka viseli helyesen a maszkot: megfigyeltünk olyat, aki többször levette, majd visszatette, másnak az orrát nem takarta, de olyat is láttunk, aki a feje tetejére tolta, vagy lehúzta az állára. Ami a távolságtartást illeti, ugyan elvileg mindenhová legtöbb két embert engednek be egyszerre, az üzletek előtt sorok alakulnak ki, ahol nem igazán figyelnek a távolság betartására.

A vészhelyzet alatt a szolgáltatóknak legkevesebb négy négyzetméter helyet kell biztosítani minden vásárló számára, utóbbiaknak pedig tartaniuk kell a kétméteres távolságot egymás között. A bejáratnál a legtöbb esetben megmérik az érkezők lázát, és akinek 37 Celsius-fok fölött van a testhőmérséklete, nem léphet be a helyiségbe. De nem léphet be akkor sem, ha nem visel maszkot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 22., 6:58
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Szép napot mindenkinek.
  Ez az egész rendelet egy nagy bohocsag! Vegyük például ac reptereket , amíg beszall az utas a repülőbe, addig távolságot tart maszkot visel, lázat mernék stb, a repülőben már ülnek egymás mellet egy ermetikusan zárt légtérben néhány órát, ott teljesen mindegy, hogy van egyszeri használatú maszk vagy nincs mert ha egy valaki aszimptomatikus de fertőző mindenkit megfertoz aki hajlamos a fertőzésre. Ez így van a zárt helyiségekben is . Másik példa az orvosi maszkok fejlettebek, jobb minőségüek mint az egyszerhasznalhato maszkok és mégis az egészségügyi alkalmazottak a vedoruha és maszk viselese során is megferozodtek. AKKOR? MINEK EZ A SZINJATEK?

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 9:48
  ÉRTÉKELÉS: 13

  tiszta szinjatek az egesz,nem hordja senki megfeleloen,en sem!!!nem turom napi 11orat elviselni,keptelenseg,viszont nincs ahogy hasznaljon ,ahany annyi fele,sot azota faj a torkom,annyi a jelentosege,hogy mi barmok hajlunk a felso vezetok iranyitasara,addig ok benitsak a vilagot

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 9:25
  ÉRTÉKELÉS: 17

  A maszk nem attól véd meg, hogy megfertőződjünk. A maszk a többi embertársunk védi, hogy megfertőzzük. Fogjuk ezt már fel végre.. Ezzel tudjuk lassítani a fertőzéseket.

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 10:31
  ÉRTÉKELÉS: 19

  A maszk csökkenti a fertőzés továbbadásának esélyét. Nem szünteti meg, csak csökkenti. Nem minket véd, másokat. Az elején azért nem ajánlották, mert hiány volt belőle. Ha ennyire nem bízik benne, akkor legközelebb ha sebésszel vagy más orvossal van dolga, kérje meg, hogy ne használja a maszkot, úgy se ér semmit. Normális (nem fertőző osztályon) esetben az orvos is azért hordja a maszkot, hogy a pácienst védje, nem saját magát.

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 11:07
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A roman alkotmany szerint a kapusnak, meg egyeb fontoskodo polgarornek, de meg rendornek sincs joga senki lazat merni. Ez csakis az allampolgar engedelyevel tortenhetik meg, es ebben az esetben is csak orvos vagy nover vegezheti a lazmerest ! Ugyhogy az oregnek volt igaza a bukaresti Kaufland esetnel !!! Azert minden esetre megjegyzem, hogy sok balf@x dolgozik a rendorsegen, mert egy nyugdijast oton (5 -on) sem tudtak imobizizalni. Meg kellett hivjanak masik negy balf@xt, hogy az oreget leteritsek. Egyebkent ezt az ugyet bekes uton is meg lehetett volna oldani, ha a roman rendorseg, nem az izmait, hanem az eszet hasznalna, ami sajnos nincs neki !

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 13:54
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Ennél nagyobb baromságot :)) Te komolyan azt hiszed, hogy az alkotmányba ilyent beleírtak, hogy ki és kinek mérheti meg a testhőmérsékletét? Már világosan megmondták, hogy semmiféle ilyen szabály nem létezik, csak az agyhalottak terjesztik ezt.
   Jajj, és milyen szép magyar szó az, hogy “imobilizálni”. Előbb tanulj meg helyesen magyarul írni, beszélni, ha már olyan nagy okosnak képzeled magad, s azután oszd itt az észt. De inkább akkor se…

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 13:33
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az orvos nap mint nap ki van téve fertozeseknek mert naponta több tíz különböző beteggel van kontaktusba, de egy egészséges ember eddig sem fertőzött és ezután sem fog. Úgy baromság ez a cirkusz mint a lázmeres. Ha beteg vagyok nem megyek közösségbe erre nem kell nevelje senki. Amit mernek a láz erőkkel 34 C és 28 C és 35 C az már hipotermia! Szeditik az embereket akit tudnak és aki el is hiszi a manipulációt.

  • User
   Dátum: 2020. május 22., 15:11
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Maszk mégegyszer: a maszk nem a viselőjét védi, hacsak nem spéci orvosi maszk.
   Lázmérés: bár szerintem sincs sok értelme, mert sokan láz nélkül is hordozhatják és fertőznek, a lázmérők pedig megbízhatatlanok, semmi, de semmi értelme háborogni. Mégis kinek mi a baja lesz, ha pár másodpercre megáll és egy infravörös sugár a homlokához ér? Remélem aki ettől fél, otthon se nyomogatja pl. a távirányító gombjait, nem használ modern telefont és nagy ívben kikerüli az összes olyan biztonsági kamerát, mely infrasugarakat is használ.
   Ha beteg vagyok nem megyek ki, ez normális…. Egyrészt nem az, különben nem lettek volna mindenféle járványok, belelértve az influenzát, himlőt, skarlátot (akinek kisgyereke van tudja mik voltak az elmúlt években), másrészt ha nem tudod, hogy beteg vagy, akkor kimész és fertőzhetsz. Ekkor meg vissza az egyes ponthoz.

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 14:29
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nem voltak edzések effélére, mint ahogy a földrengés károk csökkentésére sem. Nyári vihar alkalmával letört lombelemekkel sem tudunk semmit kezdeni s a pincénkből a vizet sem tudjuk kiemelni. Bejöttünk mindenhonnan a városokban, mert ott jobb, aztán semmit nem tudunk az ott működő összefüggésekről s nyavalygunk. Akik falun maradtak, hagyták, hogy elvegyák tőlük a szülés helyét, s a gyógyszertárukat. Most nyafogunk a gyógyszerhiuány miatt. Pedig a maffiában van, csak tessék megrendelni!

 • User
  Dátum: 2020. május 22., 16:05
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Tenyleg nem irja az alkotmanyban, hogy a kapus nem merhet lazat ? Es azt irjae, hogy lazat merhet ? Most harom napja a Lidl uzlet ore megmerte a lazam a bejaratnal es azt mondja:-Minden rendben bemehet ! Mire en kerdem, mennyit mutat a homero ? O erre azt feleli: -Nagyon jo, 32 fok. Hogy mi ?! -kerdem en ilyedten- Hiszen ez hipotermia. Akkor ezek szerint en halott vagyok. Nem, nem-eroskodik az or-ez nagyon jo, bemehetek. Meg utanam jottek harman, es azoknak is 32 fokot mutatott a homero. Termeszetesen oket is betessekelte. Na ezert nem szabad a kapusnak lazat merni !!!

 • User
  Dátum: 2020. május 23., 8:32
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Kell is nekünk ez a hiszti. Majom módjára másolják más országok rendeleteit s nem gondolkoznak. A számok alapján a lakosság 0,0912% -a fertôzött. A fertôzöttek kb 20%-a hal meg. Az durván számítva 1000-bôl 1. Akinek van egy kicsi esze könnyen észreveheti hogy ez csak színjáték. A szokásos influenza is több áldozatot szed már évek óta és nem érdekel senkit. Aki tiltakozik legalább tesz valamit.

 • User
  Dátum: 2020. május 23., 11:49
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Mivel klasszikus-higanyszálas-hőmérőt újabban nem lehet kapni a gyógyszertárakban, hát vásároltunk egy digitálist. Nekem elsőre mért 188 fokot, másodjára 33,4-et. Nahát, ez a második azért jobbacska mint az első!