Felhívás!

A jövőben is folytatják

A jövőben is folytatják Cseperedő

Több mint hat hete indult a Gyerekjáték Challenge 2020 csoport a közösségi médiában, melynek célja az volt, hogy lekösse a gyerekeket a karantén idején és hasznos tippeket adjon a szülőknek is. Mindkét cél teljesült, a csoport pedig továbbra is megmarad.

Az elmúlt több mint ötven nap mozgalmas volt, kihívásokkal teli időszak – összegezte Dulányi Szidónia pszichológus, kiemelve, hogy számára is meglepő volt milyen sokan csatlakoztak. A szakember minden délután élőben jelentkezett, a csoporttagoknak (gyerekek és szüleik) pedig különböző pszichológiai és más kreatív feladatokat osztottak ki, amit otthon oldhattak meg. A csoportba mintegy százan jelentkeztek, napi három feladatot kaptak, amit másnap megbeszéltek, kiértékeltek, de egyéb hasznos tanácsot is adott a szakember a szülőknek. A gyerekek számára is voltak feladatok, szerveztek gyerekjógát, megtervezték az álomtáblájukat, lerajzolták külső-belső tulajdonságaikat, hála-fát készítettek és sok más érdekes kihívást teljesítettek. A szülők kapaszkodót kaptak a hétköznapokra, főleg azokban az esetekben, ahol tényleg nem jártak ki, otthonról dolgoztak és a gyerekek felügyeletét, oktatását is meg kellett oldaniuk. Az elmúlt időszakban mintegy 150 feladatot teljesítettek a résztvevők.

– A napi 30-45 perces bejelentkezések során az vezérelt, hogy nem hiábavaló, amit teszek, hiszen a szülők és gyermekek mindig vártak, elkészültek a feladataikkal én pedig átadhattam az együttérzésemet egy olyan időszakban, ami sokak számára megterhelő volt – mondta Dulányi Szidónia.

A csoport tevékenysége folytatódik, most heti két alkalommal van élő bejelentkezés, de a résztvevők továbbra is kapnak feladatokat, feltehetik kérdéseiket és hasznos tanácsokkal látja el őket a szakember.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.