Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Surranó tolvaj Előpatakon

Vasárnap 17 óra körül Előpatakon egy helyi lakos jelentette a rendőrségnek, hogy nem sokkal korábban ismeretlen tettes bizonyos pénzösszeget emelt el a házából. A lopás akkor történhetett, amikor a család tagjai a konyhában voltak, az érkező (valószínűleg házaló) az előszoba íróasztaláról vette el a pénzt. A nyomozás gyors eredménnyel zárult, a rendőrség azonosította a gyanúsítottat, egy 27 éves nőnél a kárvallottak által jelentett pénzmennyiséggel megegyező összeget találtak. A bűnvádi kivizsgálás minősített lopás címén folytatódik. (bl) 

Italozás, civakodás, verekedés

Köztéri botrányhoz hívták ki a sepsiszentgyörgyi rendőrséget vasárnap, április 26-án 17.30-kor. A Váradi József utcában 37 éves férfi és 28 éves nő, valamint 15 éves fiú veszekedett italozás után, előzetes nézeteltérések okán. A helyszínre három rendőrségi és egy csendőrségi járőr érkezett, a botránynak véget vetettek, közben egy mentőt is kihívtak, mert a hölgynek vérző sebei voltak. Az elsősegélynyújtás után a sérült visszautasította a kórházba szállítást. A kivizsgálások tettlegesség, erőszakos cselekmények, rendbontás, csendzavarás címén folytatódnak. (bl) 

Súlyos szárazság jöhet

Kegyetlen és szélsőséges szárazság nehezítheti meg a mezőgazdaság életét a következő hetekben, hónapokban – nyilatkozta Adrian Oros mezőgazdasági miniszter. A szakminiszter hétfőn az előzetes kárfelmérésről, illetve a különböző megoldásokról tartott videokonferenciát, amelyen Könczei Csaba, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Ügynökség igazgatója is részt vett. A miniszter szerint minden olyan gazdát, akinek kára származik az aszály miatt, kártérítésben részesítenek, a keletkező veszteséget a helyi sürgősségi helyzetekért felelős bizottságok mérik fel. Könczei Csaba elmondta, Délkelet-Romániában van inkább veszély, térségünkben egyelőre nem aggasztó a helyzet. Az elmúlt napok esőzései sokat jelentettek, és remélhetőleg a következő napokban is fog esni, így nem áll fenn a szárazság veszélye. Amennyiben mégis, a gazdák kártérítést kapnak. (bús) 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.