Felhívás!

Készítik az iskolákat

Készítik az iskolákat Kovászna megye

Baróton áprilisban audiokonferencia formájában tartottak rendkívüli tanácsülést. Mint azt Lázár-Kiss Barna polgármestertől megtudtuk, az elfogadott határozattervezetek között szerepelt a kórháznak, valamint a bibarcfalvi, illetve a felsőrákosi általános iskolának nyújtandó támogatások jóváhagyása is.

Ezeket a megyei tanáccsal közösen, 50–50%-os részarányban nyújtja az intézményeknek a városháza. A pénzből a baróti kórháznál felszereléseket vásárolnak, a felsőrákosi iskolánál illemhelyet újítanak fel, Bibarcfalván pedig újravakolják az iskola épületét. A kórháznak 52 ezer lejt, a felsőrákosi iskolának 65 ezer lejt, a bibarcfalvi iskolának pedig 88 ezer lejt hagytak jóvá.

Az iskoláknak nyújtandó különféle támogatások, avagy azok hiánya a korábbi tanácsüléseken is gyakran szerepeltek a terítéken: januárban például azt ígérte a polgármester, hogy szeptemberig megoldják a felsőrákosi iskolánál a vízellátással és az illemhellyel kapcsolatos gondokat, az épületbe nemrég új kazánokat is vásároltak. Mindezen beruházásokkal a hivatal célja az, hogy a felsőrákosi iskola megmaradjon, az V–VIII. osztályos tanulóknak ne kelljen feljárniuk Barótra. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.