Felhívás!

Röviden

Segély csak húsvét után

A Kovászna Megyei Munka­erő-foglalkoztatási Hivatal arról tájékoztatja az érintetteket, hogy a Román Postával kötött egyezmény értelmében a munkanélküli segélyeket április 13–16. között hordják ki a postások, a postán pedig április 25-ig lehet kivenni a pénzt. 

Pénz a kórháznak

A rendkívüli helyzetre való tekintettel módosították és átszervezték a megyei kórház költségvetését, ugyanakkor 150 ezer lejt szavazott meg a háziorvosok védelmét szolgáló programjára tegnapi ülésén a megyei tanács. Ebből a Háromszéken működő családorvosi rendelőkben dolgozó 103 orvos számára – az orvosi kamara kérésének eleget téve – biztosítanak védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket tartalmazó egységcsomagot. A tanácsülés végén a testület tagjai és a megyei tanács vezetői egyöntetűen határoztak arról, hogy mindannyian 1000–1000 lejt adományoznak a megyei kórház alapítványának. A megyei tanácsosok arról is döntöttek, hogy az elkövetkezőkben online tartják az üléseket. 

Kérés a bankokhoz

Tekintettel a jelenlegi helyzetre, amikor szükségszerű a távolságtartás és az embe­rek­kel való érintkezés elkerülése, a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal kérvényezi a bankoktól, hogy tekintsenek el a lakótársulások számláira közköltségként befizetett összegekre alkalmazott kezelési költségektől. A bankokhoz intézett átiratban arra hivatkoznak, hogy ez ösztönözné a lakosokat, hogy a koronavírus-járvány idején, a készpénzzel való – kerülendő – érintkezés helyett a kártyás vagy az online fizetési módszereket részesítsék előnyben. Az önkormányzat ugyanakkor kéri a lakótársulásokat is, hogy szorgalmazzák mind a saját, mind a lakók biztonsága érdekében a közköltségek kártyás vagy online fizetését, a sorban állás elkerülése végett. 

E-mailben szavazhatnak

Baróton a járványügyi intézkedések miatt elmaradt a márciusi tanácsülés, az áprilisit viszont megtartanák, ami újdonság, hogy ezúttal nemcsak a határozattervezetek szövegét kapják meg e-mailben a tanácsosok, de a szavazataikat is ebben a formában kell leadniuk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.