Felhívás!

Húsz napja varrnak

Húsz napja varrnak Kovászna megye

Mosható maszkokat készít egy sepsiszentgyörgyi házaspár, amelyeket az egészségügyi alkalmazottaknak ajánlanak fel, természetesen ingyen. Terveik szerint a szükségállapot ideje alatt végig dolgoznak.

A sepsiszentgyörgyi Turjman Balázs Katalin és férje néhány hete kezdte el a mosható maszkok varrását. Munkájukkal a megyei kórház alkalmazottait segítik, számukra ajánlják fel az elkészített pamut arcvédőket.

Balázs Katalin elmondta: 20 napja otthon vannak a járványra és a korlátozásokra való tekintettel, ez idő alatt pedig mintegy 400 maszkot varrtak meg, melyet átadtak az önkormányzatnak. A maszkokhoz szükséges anyagot az egykori textilgyártól szerzik be, a gumit pedig internetről rendelték, a darabok nyolcrétegűek, nyújthatóak, és ami nagyon fontos: moshatók is.

– Először az egészségügyben dolgozó baráti társaságunkat láttuk el maszkokkal, a következőkben pedig a kapacitásunknak megfelelően folyamatosan varrunk a férjemmel. Amíg igény és szükség van rá, dolgozni fogunk – mondta Balázs Katalin. Azt is hozzátette: önkéntesként eddig is számos akcióban vett részt, most is úgy gondolta, segíteni fognak a közösségen, a kórház alkalmazottain. Az, hogy pénzért árulják a maszkokat, fel sem merül – hangsúlyozta. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások