Felhívás!

Röviden

Két orvos is vállalta pozitív tesztjét

Közösségi oldalán tette közzé tegnap dr. András Pál szülész-nőgyógyász főorvos, hogy koronavírus tesztje pozitív lett. Ugyanakkor dr. Kese Réka is közzétette saját esetének részleteit. Mint dr. András írta, a vasárnap este levett minták eredményeit hétfőn késő délután kapták kézhez, eszerint az ő eredménye pozitív, a párjáé – aki fogorvosként dolgozik – negatív.

– Nagy valószínűséggel a múlt hét folyamán fertőződtem meg a kórház nőgyógyászati osztályán. Enyhe lázon túl semmi egyéb tünetem nincs. Reggel óta értesítem azokat a személyeket, akikkel az utóbbi 14 napban kontaktusba kerültem. Ezúton is megkérem, akit nem sikerült elérnem, hogy 14 napig maradjon házi karanténba, és amennyiben valamilyen tünetet észlel (láz, köhögés stb.) hívja a közegészségügyi hatóságot, és kérje tesztelését – írta az orvos.

Azért gondolja, hogy itthon fertőződött meg, mert a párja tesztje, aki szintén vele sízett Ausztriában, negatív lett, ugyanakkor ő március 5-én hagyta el Ausztriát, és rá 18 napra jelentkeztek a tünetei.

Dr. Kese Réka szülész-nőgyógyász szintén a közösségi oldalán osztotta meg az események sorát. Mint írta, szakszerűen járt el, értesítette a hatóságokat. Az orvosnőn – aki az első koronavírussal fertőzött beteg volt a megyei kórházban – március 19-én jelentkeztek a tünetek: hidegrázás és láz, és mivel korábban a kolléganője is hasonló tünetekre panaszkodott, úgy gondolta, tesztelteti magát COVID 19 vírusra. Először a kórház fertőző osztályára telefonált, ahonnan a közegészségügyi hatósághoz irányították. A mintavételt követően otthon maradt a családjával, várták az eredményt. Szombat este 8 óra után jelezték a hatóságok, hogy pozitív lett a tesztje, ugyanakkor letesztelték 3 éves kislányát és a férjét is; mindkettőjüké negatív. Leírta, február 28-án mentek el négyen személygépkocsival az ausztriai Schladmingba, március 8-án hajnalban indult haza, amikor elhagyták Ausztriát, nem volt semmiféle kötelezettségünk házi elkülönítésbe vonulni.

 

Még sincs fogászat

Mégsem fogadhat senkit sürgősséggel a sepsiszentgyörgyi dr. Fazakas Szabolcs, ugyanis egy hétfő éjszaka érkezett átirattal bezárták a rendelőt. A fogorvos kifejtette: ezután csak az állami sürgősségi rendelőkben lehet pácienseket fogadni, de jelenleg ilyen sincs a megyében. A tegnap elvileg még be lehetett menni Brassóba, ma más sokkal körülményesebb.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.