Felhívás!

Röviden

Elbocsátások Szentgyörgyön

Egyetlen németországi megrendelője felmondta a szerződést, így kénytelen beszüntetni tevékenységét a bérmunkában dolgozó sepsiszentgyörgyi Leineweber nadrággyár. Mind a 190 alkalmazottjának megszűnik a munkaviszonya, az elbocsátási procedúra megkezdéséről a gyár vezetői és jogásza a munkaerő-foglalkoztatási hivatalt is értesítették. Ugyanakkor a Dalia virágkertészet is csak a termelés fenntartásához legszükségesebb létszámú személyzettel folytatja tevékenységét, április 22-től azonban összesen 54 embert fognak elbocsátani, mert a 75%-ban fizetett kényszerszabadság nincs benne a kollektív munkaszerződésben, így nem élhetnek ezzel a lehetőséggel.

 

Ha alkalmazottait szabadságra küldte

Két telefonszámon is hívhatják a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatalt azok, akik a „technikai munkanélküliséggel” (a munkaadó által 75%-ban fizetett kényszerszabadsággal) kapcsolatban érdeklődnek: hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30 között, pénteken 8 és 14 óra között a 0788.327. 021-es, illetve a 0784.270.021-es számon fogadják a hívásaikat, írásban pedig a következő e-mail-címen kérhetnek információkat: covasna@anofm.gov.ro. A fenti időintervallumokon kívül a 0788.327. 020-as számon érdeklődhetnek.

 

Eltolódott határidők

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság közölte, a szükségállapot bevezetésére való tekintettel értesíti mindazon entitásokat, akiknek működési engedélyük vagy egyéb kísérő dokumentumaik érvényességi ideje lejár a március 16. – április 16. közötti intervallumban, hogy ezek érvényességi határideje kiterjed a szükségállapot megszüntetéséig. Minden értesítés, reklamáció, petíció, amit az intézménynek szánnak, a közvetlen fizikai kontaktus elkerülése érdekében elsősorban elektronikus úton történjen (telefon, e-mail, WhatsApp).

 

Facsemetéket osztanak

Zajlik az őshonos gyümölcsfák szétosztása Háromszéken, idén rekordszámú csemete lesz kiosztva, közel 5000 darab. A csemeték falvankénti és típusonkénti csoportosítása és vermelése folyik Kőröspatakon, a héten már elkezdődik a kiszállítás falvakba és a szétosztásuk családoknak. Minden család 3 csemetét kap és egy táblácskát, amit a kapura kell elhelyezni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.