Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna Megyei Önkéntes Szolgálat bevásárol

A Kovászna Megyei Önkéntes Szolgálat bevásárol Kovászna megye

A Magyar Ifjúsági Értekezlet kezdeményezésére megyei önkéntes szolgálatot indít a Háromszéki Ifjúsági Tanács, partnerségben Kovászna Megye Tanácsával és a Salvatore Egyesülettel. A civil önkéntesekből álló csapat a megye négy városában – Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Barót – tevékenykedik annak érdekében, hogy azoknak a 65 év feletti idős személyeknek, akik betegség vagy a koronavírus miatti elővigyázatosságból nem hagyhatják el otthonukat, élelmet- és gyógyszert vásároljanak.

Hirdetés
Hirdetés

„Először a négy városban fogjuk ezt a rendszert kialakítani, majd a falvakban is” – emelte ki Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke. „Bevontunk egy szakmai csapatot is, akiknek nagy tapasztalatuk van az egészségügy területén, hiszen több éve együtt dolgozunk a Salvatore Egyesülettel, akik a rendezvényeinken biztosítják az egészségügyi ellátást. Több orvos és asszisztens tagjuk is van” – folytatta az elnök.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a kezdeményezéssel kapcsolatosan elmondta: „Kértem az ifjúsági és civil szervezeteket, hogy az otthon maradó idősek ellátását szervezzék meg, gondoskodjanak róluk. Erre fordítsák ifjonti erejüket, kapacitásukat ebben a válságos időszakban. Az időseknek azt javasoljuk, hogy legyenek rendkívül óvatosak, hiszen ők különösen is ki vannak téve a járvány veszélyének. Sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, ilyenkor tanultuk meg: bármekkora is a veszély, a legnagyobb esélyünk akkor van, ha összefogunk. Most is ezt kell tennünk.” Ugyanakkor hozzátette, a megyei önkormányzat biztosít minden önkéntes számára a szolgálat működésének ideje alatt kesztyűt és maszkot.

A Salvatore Egyesület elnöke, Buna Hunor működteti a sepsiszentgyörgyi székhelyű diszpécser-szolgálatot, ahol összesítik a kéréseket, majd önkénteseink az adott városban elvégzik a vásárlást, és kiszállítják az igényelt termékeket. A fizetés utólag történik nyugta ellenében.

A Kovászna Megyei Önkéntes Szolgálat működtetői a vidéki települések önkormányzatainak is felajánlják segítségüket, hiszen annak ellenére, hogy a közigazgatási egységek megtesznek mindent, hogy eleget tegyenek törvényes kötelezettségüknek, jól jöhet a fiatalok partnersége ebben a folyamatban.

A megyei önkéntes szolgálat hétfőn indult, hétköznapokon 8 és 16 óra között fogadja a hívásokat a 0742-125157-es telefonszámon. Ugyanakkor a HÁRIT felkér mindenkit, hogy a lakosság biztonsága érdekében, ha teheti, ne hagyja el otthonát és tartsa be a kötelező higiéniai szabályokat, valamint a hatóságok előírásait.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 24., 9:23
  ÉRTÉKELÉS: 4

  „A fizetes utolag tortenik nyugta elleneben.” Nem eleg vilagos, hogy mifele fizetes?! Arra-e, hogy az onkentesek sajat penzukbol vasarolnak be, majd atnyujtjak a bevasarlasi szamlakat es az oregek utolag, tehat a bevasarlas utan fizetik ki a vasarolt termek erteket, vagy a szolgaltatasukert nyujtanak be szamlat. Mert ha ez az utobbi az igaz, akkor ez nem onkenteskedes, hanem egy ujabb biznisz a koronavirus idelye alatt !

  • User
   Dátum: 2020. március 24., 17:51
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Az emberi kontaktusok lecsokkentese ertelmeben, az onkentes csak egyszer talalkozok a celszemellyel.. amikor azadja azt amire szukseg volt. A kliens meg kifizeti a szamlak alapjan a termeket. Onkentes munkarol van szo. Senki nem csinalja penzert, foleg nem uz uzletet egy ilyenbol!