Felhívás!

Röviden

A vírus nem játék!

Háromszéken március 16-ig, a délutáni órákig 4 koronavírus-fertőzést jegyeztek, 19 személy tartózkodott intézményes karanténban, 384 személy esetében pedig otthoni elkülönítés volt érvényben – ez derül ki a Kovászna Megyei Prefektúra sajtóközleményéből. A helyzetjelentés szövege szerint a 4 fertőzött személy Kolozsváron van kórházi kezelés alatt, az általános egészségi állapotuk jó, a teljes gyógyulásukat várják. A jelzett időpontig a megyében két személlyel szemben indult hatósági eljárás a Büntetőtörvénykönyv 352-es cikkelyének alapján (betegségekkel szembeni védekezés hátráltatása, meghiúsítása). Másik két személyt fejenként 20 ezer lejre (!) bírságoltak, mert nem tartották be a házi elkülönítés szabályait, engedély nélkül és felelőtlenül elhagyták otthonukat bizonyos ideig. (bl) 

Újabb intézkedések

A március 16-án életbe lépett szükségállapot értelmében ettől a naptól kezdve bezár Kézdivásárhelyen a Kicsid Gábor Sportcsarnok és a műjégpálya is. Felhívják a lakosság figyelmét, hogy a járművek és ingatlanok után fizetett adó befizetési határidejét meghosszabbították június 30-ig, kérik, aki teheti, halassza el a befizetést, vagy vegye igénybe az online fizetési lehetőségeket. Az adókedvezmény jár a meghosszabbított határidő végéig. Az oktatási intézményekben szünetel a tanítás, ezért kérik a lakosságot, ez idő alatt egyéb adminisztratív tevékenységekért (igazolások, oklevelek stb.) se keressék fel ezen létesítményeket.

Szabálytalan előzésből ütközés

Szombaton délután a 13E jelzésű országút 47-es kilométerének övezetében történt autóbalesethez riasztották a rendőrséget. Egy 19 éves fiatalember a tiltó vonal mentén kezdett előzésbe, és összeütközött az előtte haladó másik személyautóval, amely éppen balra (a 121A megyei útra) akart kanyarodni, valószínűleg annak tudatában, hogy ott nem előzhető. Az ütközés következtében az elöl haladó autó 23 éves hölgy utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Sem a hibázó 21 éves, sem a vétlen 24 éves autóvezető nem volt szeszes italok hatása alatt. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 18., 10:48
    ÉRTÉKELÉS: 0

    “Egy 19 éves fiatalember a tiltó vonal mentén kezdett előzésbe…” majd a cikk vegen: “Sem a hibázó 21 éves…” nos 19 vagy 21 ????