Felhívás!

Fertőtlenít a TEGA

Fertőtlenít a TEGA Kovászna megye

A köztisztasági vállalat folyamatosan fertőtleníti az utcákat és minden játszóteret Sepsiszentgyörgyön: ahogy befejeződött a munka, kezdik elölről – egészen addig, ameddig a helyzet ezt indokolttá teszi – ismertette Máthé László, a TEGA Rt. vezetője hétfőn a vállalat konkrét intézkedéseit.

Sepsiszentgyörgyön a piacot egyelőre nem szükséges bezárni, hiszen nem vásárcsarnok, hanem fedett, jól szellőző hely. A piac tehát üzemel, hétvégén fertőtlenítették – ez vasárnaponként megismétlődik majd. A piachoz tartozó Agora panzió tevékenységét viszont ideiglenesen felfüggesztik.

A sepsiszentgyörgyi közös temetőbe, amelyet a TEGA adminisztrál, továbbra is engedélyezett a temetkezés. A cég ugyanakkor arra kéri a gyászolókat, hogy a ravatalozón kívül várják végig a ceremóniát, hiszen az kihangosítható, ugyanakkor tartsák meg egymástól a biztonságos, minimum 1,5 méteres távolságot.

A szépmezői kutyamenhely, amely 140 jószág számára tud ideiglenes otthont nyújtani, már túl van terhelve, jelenleg 168 kutya van a helyszínen. Bár ilyen körülmények között nehéz, a cég mégis úgy döntött, hogy a látogatást felfüggesztik, a márciusra tervezett nyílt napot pedig meghatározatlan időre elhalasztják.

A hulladékgyűjtés biztonságossá tételét is segíti a cég, a gépjárműveket minden nap fertőtlenítik, illetve zajlik a gyűjtőpontok fertőtlenítése is. A hulladékszállítás programja változatlan, a lomtalanítási és üveggyűjtési akciók is folytatódnak – egyelőre ezek programját nem érintik a hatályos óvintézkedések.

Módosul az ügyintézés, illetve az illetékek befizetése annyiban, hogy ezeket az Ág utca 1. szám alatt, az épület oldalán található ügyintéző ablakok valamelyikénél lehet lebonyolítani. Fizetni lehet az ügynököknél, Sepsiszentgyörgyön a legtöbb esetben kártyával is, ugyanakkor a hulladékszállítási illetéket online is ki lehet fizetni a www.tega.ro oldalon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 17., 16:13
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Hol es mikor? meg egy tegas alkalmazottat nem lattamm hogy fertotlenitettek volna a jatszotereket vagy mostak vollna az utakat nem hulyitsek az embereket