Felhívás!

RÖVIDEN

Kisállat-kiállítás
A kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban február 28-a és március 1-je között a helyi Columba Egyesület és a céhes város polgármesteri hivatala szervezésében az érdeklődők pénteken 10–18, szombaton 10–18 és vasárnap 10–13 óra között tekinthetik meg a székelyföldi galamb-, szárnyas- és kisállattenyésztők expóját.

Döbbenetes előpataki sírgyalázások
A rendőrség ismeretlen tettesek után nyomoz az előpataki zsidó temetőben történt rongálások és sírgyalázások ügyében, az alapos gyanú fonalai roma telepekre vezetnek. Igaz viszont, hogy meglehetősen elkésett az ügy kivizsgálása, hiszen az 1830-as évektől létező zsidó temető 36 sírkövéből 2002-ben is már csak 5-6 volt épségben a helyén.
A rendőrség által gyűjtött információk szerint az évek során valakik elhordták, ellopták a sírköveket, és vagy „fundamentumnak” (épületalapozásnak) használták, vagy potom áron eladták. Emellett valakik néhány sírhelyet is feldúltak, kiástak – valószínűleg ékszerek, értéktárgyak után kutattak. A rongálások, lopások után egyetlenegy sírkő maradt épségben, Goldstein Rózának, egy gazdag észak-bukovinai zsidó család lányának állították annak idején. A WeRádió kérdéseire válaszolva a rendőrség közölte, hogyha a sírgyalázókat, temetőrongálókat azonosítják, a büntetésük pénzbírság vagy 3 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztés lehet. (bl) 

Forradalmi fényrajzok
Újabb rajzok készítésére hívja a város óvodásait és iskolásait Sepsiszentgyörgy önkormányzata, ezúttal az 1848–49-es forradalom és szabadságharc témájában. A téli ünnepek során szervezett fényrajzok vetítésének nagy sikerére való tekintettel, az alkotások ez alkalommal is a Tamási Áron Színház homlokzatán elevenednek meg március 14-én, szombaton este. Részletek a www.hirmondo.ro honlapon. 

Érdekes ívekben vezetett
Szerdán este alaposan beszeszelt sofőrt igazoltattak a kézdialmási egyenruhások Lemhény és Esztelnek között, a szonda 1,23 mg légalkoholszintet mért, az autóvezető nevére bűnvádi dosszié készül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások