Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Tragédia Feldobolyban
A háromszéki tűzoltók pénteken, 11 óra körül Feldobolyban oltották a tüzet egy lakóháznál: 2 tűzoltóautóval és egy rohammentővel siettek a helyszínre, ahol a lángok már beborították a házat, illetve az ingatlan tetőszerkezete már beomlott. Ahogy sikerült behatolni az ingatlanba, a lánglovagok egy 83 éves nő holttestére találtak. A tűz következtében a tetőzet körülbelül 30 négyzetméteren égett le, illetve a házban lévő javak is odavesztek. A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy a lángokat valószínűleg egy elavult vagy gyúlékony anyagokhoz túl közel lévő kémény okozhatta. 

Nyomás a fogorvoshoz!
Minden sepsiszentgyörgyi óvodás és iskolás ingyenes évenkénti szűrésre, szükség és igény szerint ingyenes kezelésre jogosult, amelyet ezentúl korszerű, kellemes környezetben érhet el a város tanügyi intézményeiben frissen felújított, felszerelt fogászati rendelőkben. Sepsiszentgyörgy önkormányzatának támogatásával 2019 novemberében öt tanügyi intézményben sikerült felújítani és korszerű eszközökkel felszerelni a fogászati rendelőket. A Székely Mikó Kollégiumban, a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban, a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, a Gödri Ferenc Általános Iskolában és az Ady Endre Általános Iskolában található modern rendelőkbe kérhetnek időpontot az iskolások és óvodások. Részletek a www.hirmondo.ro honlapon. 

Túlzott sebesség miatt borult
Szombatról vasárnapra virradóra, 1 óra körül riasztották a megyei rendőröket, miután a 11-es és a 13E jelzésű utak kereszteződésénél (a rétyi keresztútnál) felborult egy személygépkocsi. A helyszínen az egyenruhások megállapították, hogy egy 25 éves sofőr Sepsiszentgyörgyről Réty irányába hajtott a 13E országúton, a körforgalomhoz érve viszont nem csökkentette megfelelőképpen a sebességet, így lesodródott az úttestről, és felborult. A sofőr és a mellette utazó személy súlyosan sérült. A sofőrt szondáztatták, és 0,69-es légalkoholszintet mutattak ki a kilélegzett levegőben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.