Felhívás!

Terv, az van

Terv, az van Kovászna megye

Tervben és ígéretben nincs hiány: Mihail Veştea a Brassó-Bákó autópályáról és a Prahova-völgyét elkerülő, Bukarest fele vezető útról is beszélt Sepsiszentgyörgyön. A hallgatóság nem kevés fenntartással kezelte a közlekedési államtitkár szavait.

A közlekedési minisztérium szintjén előrehaladott állapotban van a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, amely akár ebben a hónapban befejeződhet – közölte sepsiszentgyörgyi sajtóértekezletén az államtitkár.
– Amint lezárul a tanulmány, megbeszélésre kerül sor a közlekedési minisztérium és a három megye, nevezetesen Brassó, Kovászna és Bákó helyi hatóságai között, hogy döntsenek a legoptimálisabb útvonalról és a munkálatok elvégzésének sorrendjéről – mondta Mihail Veştea.

A Brassó-Bákó országút jelenleg mintegy 70 kilométer hosszan szeli át Kovászna megyét, 12 településen, köztük Kézdivásárhelyen halad át. A zsúfolt országúton naponta mintegy 15 ezer gépkocsi közlekedik.
Az államtitkár szerint dolgoznak azon, hogy összekössék Négyfalut Câmpinával, és ezzel egy használható útvonalat építsenek ki dél felé, amely elkerüli a Prahova-völgyét. A sajtóértekezleten jelen volt Kovászna és Brassó megye tanácsának elnöke, illetve a brassói és sepsiszentgyörgyi polgármester is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások