Felhívás!

Röviden

Kötelező a követőtávolság betartása!

Kedden délután a 121-es megyei út Kovászna és Zabola közötti szakaszán, a 33-as kilométernél egy 20 éves fiatalember személyautóval haladva nem tartotta be a biztonságos követési távolságot, és egy óvatlan pillanatban egy előtte szabályosan haladó autónak ütközött. Az ütközés következtében az elől haladó autó vezetője, egy 32 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. Egyik autós sem fogyasztott szeszes italt, de megerősítés végett laboratóriumi vérvizsgálatra kísérték őket. Gondatlanságból okozott testi sértés címén indult büntetőjogi kivizsgálás a vétkes sofőr ellen. (bl)

Ez sajnos nem anyósvicc!

Február 18-án, kedden 11 óra körül erőszakos cselekmény hírével riasztották a sepsiszentgyörgyi rendőrséget. A helyszínelés jegyzőkönyvének tanúsága szerint egy 44 éves férfi feldúlt állapotban, engedély nélkül behatolt anyósának a lakásába, és bántalmazta a 64 éves hölgyet, ezek után összetört egy lakásajtót. A rendőrök úgy ítélték meg, hogy a panaszos testi épsége és élete veszélyben foroghat, ezért kiadták a távoltartási parancsot, aminek értelmében a férfi nem közelítheti meg a hölgyet és lakását száz méternél kisebb távolságra. A férfival szemben magánlaksértés, ütlegelés, rongálás, egyéb erőszakos cselekmények címén indult büntetőjogi kivizsgálás. (bl)

Megszegte a távoltartási parancsot

Kedden egy 32 éves hölgy jelentette a sepsiszentgyörgyi rendőrségen, hogy aznap délelőtt, miközben a város egyik utcáján haladt, útját állta a férje, akivel szemben már hónapok óta távoltartási rendelet van érvényben. A hölgy számon kérte a férfit, hogy miért követi, s eközben elővette mobiltelefonját, hogy segítséget kérjen. A férfi kiragadta a kezéből a készüléket, majd elsietett. Az incidens bejelentése után a rendőrség hamar megtalálta a szóban forgó férfit, a csomagjában ott volt a feleségétől erőszakkal elvett telefonkészülék is. A férfit 24 órára őrizetbe vették. Bűnlajstromára írható egyfelől a telefon eltulajdonítása, másfelől a távoltartási parancs megszegése. (bl)

Nagyborosnyón Kanyó a jelölt

A soron következő önkormányzati választásokról tárgyaltak kedden Nagyborosnyón, az RMDSZ bővített választmányi ülésén. A magyar-magyar verseny 2016-ban azt eredményezte, hogy egy 93%-ban magyar anyanyelvűek által lakott községben román polgármester lett. A választmányi ülésen Kanyó Antal alpolgármestert nevesítették polgármesterjelöltnek. „Sajnos a község az elmúlt négy évben nem a fejlesztésekről, hanem azok hiányáról lett híres. Az itt élő emberek számára is olyan életkörülményeket kell teremteni, amelyek az itthon-maradást segítik elő. Minden támogatást, tudást és partnerséget felajánlunk, hogy a fejlesztés útjára tereljük a községet” – fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke. Kanyó Antal polgármesterjelölt kiemelte: „Orbaiszéken minden községben láthatóan elindult a fejlesztés, kivéve Nagyborosnyót, ahol gyakorlatilag megállt az élet. Az a célunk, hogy kiépítsük a víz- és csatornarendszert, felújítsuk a kultúrotthonainkat, oktatási intézményeinket és megerősítsük a kulturális életet.”

Magyar összefogás Zabolán

A helyi RMDSZ bővített választmányi ülésén beszélték át Zabolán a soron következő önkormányzati választásokkal kapcsolatos teendőket. A magyar összefogás a községben biztos alapokon áll, hiszen 2016-ban mindhárom magyar párt képviselői közösen indultak és közösen dolgoztak a község fejlesztése érdekében. Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kiemelte: „Jól döntöttünk négy éve, amikor megteremtettük az összefogást Zabolán. Meggyőződésem, hogy egy ilyen etnikailag és földrajzilag bonyolult, de ugyanakkor magyar történelmi vonatkozásában kiemelten fontos községben ez számunkra az egyetlen járható út. Egy fiatalított, dinamikus csapat indul az önkormányzati választáson, amely számíthat a partnerségünkre.”

Fejér Levente polgármester elmondta: „Az elmúlt években több olyan projekt indult el a községben, amelynek célja az életminőséget javítani. Türelmet és támogatást kérünk a községbeli lakosoktól, hogy az elkezdett munkát folytatni tudjuk. Az önkormányzati képviselőkkel közösen, akik korábban három magyar pártban szerepeltek, mindannyian egy irányba húzzuk a szekeret. Az összefogásnak nincs alternatívája Zabolán.”

(RMDSZ-közlemények alapján)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.