Felhívás!

Hétfőig bezár a Mikó

Már több napja részleges kényszervakációk elrendelésével próbálkoznak a Székely Mikó Kollégiumban a felső légúti megbetegedések terjedését megakadályozni. A jelentős számú hiányzót jelentő osztályokat eddig külön-külön marasztották otthon 2–2 napra, most viszont radikálisabb lépéssel az egész iskolát bezárják a hét hátralevő részére.

Az iskolaorvos és az igazgatónő a tanfelügyelőséggel és a közegészségügyi igazgatóság szakembereivel konzultálva jutott erre az elhatározásra, mivel szerdán 257 hiányzót jelentettek. Másnaptól még két osztályban függesztették volna fel a tanítást, ezzel együtt már 25%-os lett volna a hiányzás, a közegészségügyi igazgatóság rendelkezése értelmében azonban 20% fölött már kötelező módon háromnapos szünetet kell tartani – közölte Kondor Ágota igazgatónő.

Csak remélni lehet, hogy – a hétvégét is beleszámítva – a négynapos szünet elég lesz arra, hogy akinél eddig lappangott, annál nyilvánvaló legyen a betegség, akinél pedig már jelen volt, az kigyógyuljon belőle. Időközben az iskolában az asztalokat, kilincseket, padlót, táblát fertőtlenítővel lemossák, az étkezdében és a bentlakásban is hasonló módon járnak el, illetve alapos szellőztetéssel próbálják a vírust hatástalanítani. Nincs szó influenzáról, illetve annak a járványügyi szakemberek által azonosított valamely kórokozójáról – tudtuk meg Kiss Imre főtanfelügyelőtől.

A több szünnapot egy speciális órarend szerint pótolják be, menet közben beiktatva egy-egy pluszórát azokból a tantárgyakból, amelyekből lemaradtak a tanítással.

Hétfőn továbbra is figyelik majd, melyik osztályban hogy alakul a jelenlét.

Az ugyanabban az épületben, de más emeleten levő Református Kollégiumban nem jeleztek tömeges megbetegedést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.