Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tört, zúzott, ütlegelt

Rövid időn belül újabb személyvédelmi és távolságtartási parancsot kellett kibocsátania a sepsiszentgyörgyi rendőrségnek. Ezúttal egy 37 éves hölgy szorult hatósági segítségre, a 39 éves férje kedden este bántalmazta, előzőleg betörte a lakásajtót. A rendőrök a családon belüli erőszakra vonatkozó törvény alapján intézkedtek, a férfinak ideiglenesen el kellett hagynia a lakást, a tilalom időszakában legalább száz méternyi távolságra kell maradnia feleségétől. A kivizsgálások folytatódnak, a védelmi intézkedések megszegése súlyosbító körülmény. (bl) 

Mozdonnyal ütközött az autó

Február 4-én, kedden 17 óra körül egy 32 éves férfi a lemhényi vasúti átjárónál személyautóval akart áthaladni a síneken, eközben egy érkező vonat mozdonya a gépkocsit elsodorta. A férfi megúszta az ütközést sérülések nélkül, de az autó megrongálódott. A lemhényi és ozsdolai rendőrök helyszínelő jegyzőkönyve szerint a gépkocsivezető azt mondta, a vasúti átjáró közelében meg akart állni, de az autó fékje nem működött. A szerencsés kimenetelűnek mondható baleset körülményeinek alapján a rendőrök 2900 lejre megbírságolták és 6 ponttal is büntették az autóvezetőt. (bl) 

Felújítják a tömbházat

Múlt heti ülésén a városi tanács megszavazta földrengés által veszélyeztetett sepsiszentgyörgyi Domb utcai tömbház szerkezeti megerősítésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányát. „Jó hír, hogy sok sikertelen licit után végül találtunk egy szakcéget, amely felmérte a tömbházat, és talált egy olyan módot a szerkezeti megerősítésre, hogy ahhoz nem kell bemenni az emberek lakásaiba, csak kívülről és a lépcsőházban nyúlnak a szerkezetekhez” – magyarázta Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok. Ám a mostani tanulmányt még jóvá kell hagyni egy bukaresti szakbizottságnak, majd a lakókkal is el kell fogadtatni, aztán műszaki tervet kell készíttetni és licitet meghirdetni a kivitelező megtalálására – folytatta. Ez pedig elhúzódhat, hiszen kényes munkálatról van szó, magasban kell dolgozni, és egy lakott tömbházban. Felvetődött ugyan a lakók átmeneti kiköltöztetésének gondolata, de nincs hová annyi embert elhelyezni, hiszen 66 lakásról van szó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük