Felhívás!

Röviden

Zágoni tragédia

Január utolsó napján, a délutáni órákban halálos kimenetelű közúti baleset történt a 121-es megyei úton. Egy 42 éves férfi személyautóval Zágon irányából Feldoboly felé haladt, amikor az autó egy kanyarban a nagy sebesség miatt lesodródott az útról, felborult és az út menti mezőben landolt. A gépkocsivezető súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, de este 7 óra körül elhunyt. (bl)

Elgázolták az átjárón

Január 31-én kora délután egy 24 éves férfi utánfutós gépjárművet vezetett Brassó irányából Kézdivásárhely felé a 11-es számú országúton, amikor elgázolt egy 70 éves asszonyt, aki kijelölt és táblákkal is jelzett gyalogátjárón akart áthaladni az úton. A gépkocsivezető nem volt szeszes italok hatása alatt. (bl)

Ittasan balesetezett

Január 30-án délelőtt a Székelyszáldobos közelében történt autóbaleset. Egy 25 éves férfi Székelyszáldobos irányából Barót felé hajtott autójával, egy jobboldali irányú kanyarnál áttért az út szomszédos sávjára, ahol összeütközött egy – szabályosan közlekedő –- másik személyautóval, amelyet 50 éves férfi vezetett. Az ütközés miatt a vétlen autóvezető és utasa, a 44 éves hölgy könnyebb sérüléseket szenvedett, a sürgősségi ellátás után nem volt szükség a kórházi beutalásukra. A balesetet okozó fiatalember leheletében 1,05 ezrelékes volt az alkoholszint, ezért azonnal laboratóriumi vérvizsgálatra kísérték. (bl)

Hátulról ütötte el

Tegnap délután Bodzafordulón történt közúti baleset. Egy 42 éves nő egy szabályosan átkelő járókelőnek adott elsőbbséget, ám hátulról egy 20 éves sofőr beleszaladt személygépkocsijával. A balesetben a 20 éves nő könnyen sérült, kórházba szállították, ám végül nem kellett beutalni. Egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt.

Diákpályázat

A Balassi Intézet és a 160 éves Székely Mikó Kollégium közös diákpályázatot hirdet olyan családi történetek megírására, amelyek a kollégium múltjához kapcsolódnak. Beküldési határidő: február 10. Részletek honlapunkon (www.hirmondo.ro).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.