Felhívás!

Sok az elhagyatott terület

Sok az elhagyatott terület Kovászna megye

Barót legutóbbi tanácsülésén szóba kerültek a város különböző területei, illetve annak a kérdése, hogy melyiket mire kellene, mire lehetne használni.

Dimény László néppárti tanácsos jött az ötlettel, hogy a város megvehetné a Piac utca külső részén eladóvá vált területet, amely jelenleg gazzal benőtt, és teljesen kihasználatlan. A tanácsos úgy vélte, akár oda lehetne költöztetni a buszmegállót, annak jelenlegi helyén pedig fizetéses parkolót kellene létesíteni, mert a városban egyre nagyobb gondot jelent a parkolóhelyek hiánya.

– El kell gondolkodni a lehetőségeken, a városnak mindenképp hasznos lenne, ha az eladóvá vált területeket megvásárolnánk – véleményezte.

Lázár-Kiss Barna András polgármester válaszában kifejtette, ismeretei szerint az említett területet nem méltányos áron kínálják, de nem zárkózott el attól, hogy egy modernizációs projektbe azt belefoglalják, és esetleg mégis megvásárolják. Ugyanakkor nyomatékosította, hogy jelenleg a Víz utca áll a város modernizációs terveinek élén. Mint mondta, a központban található Fényes vendéglő is eladó, szerinte inkább azt lenne érdemes megvásárolni, a terület átalakításával pedig nyitni lehetne a város főterére.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.