Felhívás!

RÖVIDEN

Megöltek egy biciklist
Meghalt az a 47 éves kerékpáros, akit szombat éjjel gázolt el egy 19 éves gépkocsivezető a rétyi keresztút és Szentgyörgy közötti szakaszon. A személygépkocsi vezetője ittas volt, 24 órára őrizetbe vették. 

Gyalogost gázoltak el
Szombatra virradóra Árapatak területén ütött el egy 17 éves kiskorút egy személygépkocsi, melynek 35 éves sofőrje józan volt ugyan, áldozata leheletében viszont 0,94 mg alkoholszintet mértek. Szerencsére könnyebb sérüléssel megúszta. 

Koccanások
Vasárnap délután három autó ütközött egymásnak Kökös területén, a sofőrök józanok voltak, csak elővigyázatlanok, a gépkocsik károsultak. A rendőrség figyelmeztet, hogy ködös időben a helységekben kötelező módon 30 km/órás, megyei és országutakon 50 km/órás sebességgel lehet közlekedni, ha a látótávolság 100 m alá csökken. Tegnap legalább hét megyében sárga jelzésű figyelmeztetést adtak ki, ködképződés volt, az utakon is kicsapódott, váratlan jégképződéssel kellett számolni. 

Új év, új állások
Közel száz állás várja év elején az érdeklődőket a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél. A legtöbb munkahely továbbra is a textiliparban található. Összesen 97 munkahelyet kínál az országos ügynökség azok számára, akik állástalanok, vagy munkahelyet váltanának. Az év eleji adatok szerint a legtöbb állást szakképzetlen személyek számára úgyszintén a textilipar kínál, illetve a sepsiszentgyörgyi cégek mellett brassói vállalkozások is keresnek munkatársakat. Felsőfokú végzettséggel jogi tanács­adókat, menedzsert, általános orvost, szakpszichológust keresnek, középfokú végzettséggel a csomagolóiparban kínálnak állást, de szakképzett hegesztőket, asztalosokat, biztonsági őröket és kereskedelmi dolgozókat is szívesen alkalmaznának. Az állásokról érdeklődni, ezekre jelentkezni a munkaügynél lehet a földszinti 4-es, 5-ös számú irodákban. A legfrissebb adatok szerint Kovászna megyében tavaly év végén 3,3 százalékos volt a munkanélküliségi mutató, a 2819 regisztrált személyből 2297-en nem kapnak állami támogatást, mindössze a rendszerben szerepelnek. (bús) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.