Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Távolságtartási parancs

Január 6-án délben egy 49 éves sepsiszentgyörgyi nő feljelentést tett a helyi rendőrségen, állítása szerint január 4-én este az élettársa ittas állapotban, egy veszekedés hevében bántalmazta és fenyegette. A rendőrség gyorsan kivizsgálta a panaszt, és a helyszínelők úgy ítélték meg, a hölgy közvetlen veszélyben lehet. Emiatt elrendelték az ideiglenes védelmet és óvintézkedést, amelynek előírásai szerint a 43 éves férfinak el kellett hagynia a hölgy lakását, a továbbiakban – új rendelkezésekig – nem közelítheti meg 200 méternél kisebb távolságra a lakást, a hölgyet és annak fiát. Az ügy további kivizsgálása és jogi besorolása a családon belüli erőszakos cselekményekre vonatkozó törvény alapján történik. 

Veszélyes sétakocsikázás

Január 5-én este Szitabodzán a bodzafordulói rendőrök tetten értek egy 21 éves hölgyet, aki hajtási jogosítvány nélkül vezetett személyautót a forgalmi úton. A járműben jobboldalon ülő 25 éves fiatalember azt mondta, tudomása volt arról, hogy a hölgynek nincs hajtási jogosítványa. A törvénysértést elkövető hölgy azzal mentegetőzött, hogy csak rövid útszakaszra ült át a volánhoz, a barátja beleegyezésével. Mindkét fiatallal szemben büntetőjogi eljárás indult. 

Templomkapunak ütközött!

Január 2-án délután Lemhényben egy személyautó lesodródott az úttestről és a helyi római katolikus templom, illetve templomudvar bejárati kapujának ütközött. A helyszínelő ozsdolai és kézdiszentkereszti rendőrök megállapították, hogy az autót vezető 31 éves hölgynek nincs hajtási jogosítványa. Tettéért büntetőjogi eljárásra számíthat. 

Rekordhideg

Mínusz 21,6 Celsius-fokot mértek kedd reggel a bodzafordulói meteorológiai állomáson, ami az idei tél legalacsonyabb hőfokának számít. Viorica Ienea szolgálatos meteorológus elmondta, szeszélyes évszakban vagyunk, egyik napról a másikra nagy hőingadozások észlelhetők, és úgy tűnik, gyerekkorunk havas, hóviharos telei végleg elmaradnak. Az utóbbi fél évszázad hidegrekordját egyébként 2005. február 8-a tartja megyénkben, amikor –35,8 fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Azt megelőzően 1939-ben volt még ilyen hideg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük