Felhívás!

Röviden

Hamis rendszámtábla az autón

A bodzafordulói és szitabo­dzai rendőrök őrjárata az utóbbi település területén ellenőrzésre állított meg egy személyautót, amelyről hamar kiderült, hogy nincs forgalomba bejegyeztetve, ráadásul a két rendszámtábla is hamis. A volánnál ülő 76 éves férfi ellen közúti közlekedési törvénysértések okán indult büntetőjogi kivizsgálás, az első kérdés, ami felmerült, hogy a gépkocsivezető vagy pedig valaki más rögzített hamis rendszámokat az autóra. 

Hajtási nélkül autózott

A december 18-ról 19-re virradó éjszakán, az éjfél utáni órákban lakossági bejelentés alapján siettek egy helyszínre a sepsiszentgyörgyi rendőrök, miután valaki felhívta a figyelmüket arra, hogy egy személy hajtási jogosítvány nélkül vezet autót közutakon. Az információ igaznak bizonyult, a rendőrök tetten értek egy 19 éves fiút, aki tényleg nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal közúti gépjármű-vezetéshez. Büntetőjogi eljárás indult ellene. 

Elütötték a gyalogátjárón

December 19-én 18 óra közül a sepsiszentgyörgyi Paius David utcában történt közúti balesethez hívták ki a rendőröket. A helyszínelés jegyzőkönyve szerint egy 54 éves férfi Brassó irányából érkezett személyautóval Sepsiszentgyörgyre, ahol elgázolt, elsodort egy 32 éves férfit, aki szabályosan haladt a gyalogátjárón. A gyalogos az ütéstől és eséstől könnyebb sérüléseket szenvedett. Sem az autós, sem a gyalogos nem volt szeszes italok hatása alatt. Az autóssal szemben gondatlanságból okozott testi sértés okán indult büntetőjogi eljárás. 

Megverte élettársát

Kőröspatakról december 19-én 21 óra körül egy nő jelentette a 112-es segélykérő telefonszámon, hogy élettársa bántalmazta és megfenyegette. A gyors helyszínelés idején a rendőrök úgy ítélték meg, a 45 éves hölgy közvetlen veszélyben van a 37 éves férfival szemben, ezért elrendelték az ideiglenes védelmet, kötelező távoltartási parancsot adtak ki. Az ügyben a családon belüli erőszakos cselekményekre vonatkozó törvény alapján indult kivizsgálás, amelynek eredménye attól is függ, a bántalmazott hölgy fenntartja-e panaszát. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.