Felhívás!

Röviden

Kevés adós Székelyföldön

A legutóbbi adatközlések alapján Erdélyben és Romániában a 300 lejt meghaladta a lakosság egy főre jutó banki hiteltörlesztési hátraléka! A visszafizetési késedelmek összértékének szempontjából Kovászna megye áll a legjobban, itt 75 lej 20 bani az egy főre jutó hiteltörlesztési hátralék. Második Călărași megye, harmadik Teleorman, negyedik Hargita megye. Megjegyzendő azonban, hogy a két székelyföldi megye – akárcsak a déliek – elsősorban a bankhitelek viszonylag alacsony összértékének köszönheti a jó visszafizetési mérleget. Magyarán: kevesebb bankhitel, kevesebb hátralék. Messze az országos átlag fölött van az Ilfov–Bukarest régió, ahol a hiteltörlesztési hátralékok országos összértékének (7,18 milliárd lej) csaknem egyharmadát halmozták fel a bankok ügyfelei. A számadatok napról napra változnak, a bankok külön jegyzik a 30 és 60, valamint a 90 napot meghaladó hátralékokat. (bl). 

Karácsonyi vásár Baróton

Szombaton, december 14-én, a korábbi évek hagyományát folytatva ismét karácsonyi kirakodóvásárt rendeznek Baróton. Ezúttal azonban a vásár nem egészül ki műkedvelők fellépéseivel – tudtuk meg a baróti polgármesteri hivataltól –, azonban idén is lesz jótékonysági főzőverseny, és minden bizonnyal szép számban fogják képviseltetni magukat a helyi kézművesek és termelők, akiktől – legalábbis a korábbi vásárok tapasztalatai alapján – idén is alkalmunk lesz beszerezni a karácsonyfa alá való ajándékok közül többet is. 

Tisztújítás az RMDSZ-nél

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Sepsiszentgyörgyi Szervezete tisztújító küldöttgyűlést tart ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi Fidelitas Szálló konferenciatermében. December 12-én, csütörtökön 18 órától a Vigadó Művelődési Ház kiállítótermében az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete tart tisztújító küldöttgyűlést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.