Felhívás!

Röviden

Tömegbaleset két sérülttel

Hétfőn reggel, fél hét körül történt közúti baleset a 12-es országúton, Kilyén és Szotyor között: a balesetben hat autó ütközött, illetve 2 személy megsérült, akiket kórházba szállítottak – tájékoztattak az illetékesek. A helyszíni vizsgálat során kiderült, hogy egy személygépkocsi műszaki hiba miatt megállásra kényszerült, a csúszós út miatt pedig nem tudtak időben megállni az ugyanazon a sávon érkező autók, így ütköztek. A forgalom mindkét sávon leállt, és kevéssel 8 óra előtt csupán egy sávon tudták újraindítani. Az eset pikantériája, hogy a brassói regionális útügy járművei már hajnali 4 órától szórták a csúszásgátlót a 12-es országúton, a baleset pedig száz méterrel az egyik útszóró autójuk előtt történt. 

Hajtási jogosítvány rövidlátóknak?

A rendőrség illetékes ügyosztályai országos ellenőrzéseket végeznek a különféle intézményi igazolások, tanúsítványok kibocsátásának módjáról. Alapos gyanú van arra, hogy sokan juthattak hajtási jogosítványhoz a szakszerű orvosi vizsgálatok nélkül. A rendőrség számtalan helyszínen ellenőrzi a hajtási jogosítványok első kibocsátásának vagy felújításának a módját. Az előzetes adatgyűjtések tanúsága szerint fény derült már esetekre, hogy az orvos olyan időpontra bocsátott ki valamilyen igazolást, hivatalos papírt, amikor nem is tartózkodott abban a helységben, ahol a rendelője működik. Azt is jegyzik, hogy számos esetben a sofőrvizsgák felelősei ők maguk vitték az ügyfeleik papírjait láttamoztatni, ily módon az érintett személyek nem estek át a kötelező orvosi vizsgálaton. Felfedtek olyan személyeket is, akik – éppen az előző módszereknek köszönhetően – úgy jutottak közutakra érvényes hajtási jogosítványhoz, hogy pszichés betegségekben szenvednek, vagy súlyos látási zavarokkal küszködnek, gyengén látók. A rendőrség szerint alapos gyanú, illetve számos bizonyíték van arra, hogy az ilyen és hasonló törvénysértések, visszaélések elkövetői pénzt és egyéb értékeket, javakat kaptak az ügyfelektől. (bl)

Hibajavítás

Tegnapi lapszámunkban tévesen közöltük az ozsdolai közbirtokosság vs. román állam közötti per tárgyalásának időpontját: erre ma, december 10-én 9 órakor kerül sor a kézdivásárhelyi bíróságon, ahová a közbirtokosság elnöksége minél nagyobb létszámban várja az ügyben érintett tagokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.