Felhívás!

Röviden

Tűz ütött ki Kézdiszentléleken

Tegnapelőtt este és a tegnap reggel két helyen is tűz ütött ki Kézdiszentléleken. Az első helyszínre szerda este riasztották a tűzoltóságot: az állomáson lévő romos közvécé gyulladt ki, ismeretlen okok miatt. A helyszínre a kézdivásárhelyi tűzoltók érkeztek ki, a tüzet időben meg tudták fékezni.

Ugyancsak Kézdiszentléleken tegnap reggel nyolc óra előtt egy magánházhoz tartozó csűrben lévő széna borult lángokba. A tüzet szerencsére időben észrevették, és már a tűzoltók érkezése előtt a falubeliek és az önkormányzat munkatársai igyekeztek menteni a menthetőt. A tűzoltók is hamar reagáltak, így nem keletkezett nagyobb kár. Személyi sérülés nem történt egyik tűzesetnél sem, az okokat vizsgálják.

 

Lakossági fórum, de kinek?

Tegnap 18 órára Balázs Attila, az EMNP megyei tanácsosa lakossági fórumot hirdetett meg a kézdivásárhelyi ivóvíz minősége kapcsán. Ott jártunkkor a tanácsos egyedül várakozott. „Tudom, ez egy szerencsétlen időpont, ma mindenki a Mikulást várja, ám ha már meghirdettem, nem másítom meg a szavam. Fontos a lakosságnak tudnia, hogy az ivóvízzel kapcsolatos panaszaikat leírva, iktatva benyújthatják a helyi önkormányzathoz, illetve a vízszolgáltatóhoz, hiszen úgy vélem, nyomást kell gyakorolni a jobb vízminőség érdekében. Tanácsosként figyelek majd a jövő évi költségvetés szavazásakor, hogy a megyei önkormányzat elegendő pénzt utaljon a szolgáltatónak a céhes városbeli vízhálózat legalább részleges felújítására, majd, amennyiben március–áprilisig nem lesz pozitív változás, újabb lakossági fórumot hirdetek – mondta.

 

Befejeződtek a felújítási munkálatok

Idén ősszel befejeződtek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum főépületének felújítási munkálatai. Az épület régi szárnyának homlokzatfelújítását követően ugyanitt megújultak az osztálytermek, a folyosók, a tanári szoba, a díszterem és az udvar is. A szerződés teljes értéke 4.735.990 lej, amiből a minisztérium 4.159.883 lejjel finanszírozza a munkálatokat. A fennmaradó különbséget az önkormányzat fedezte.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.