Felhívás!

Elkezdődött a fenyőárusítás

Elkezdődött a fenyőárusítás Kovászna megye

Elkezdték a fenyőfa-árusítást Sepsiszentgyörgyön, az érdeklődők több helyszínről is beszerezhetik a karácsonyfának valót. A központi piacon még várni kell az árusokra.

December 15-től kezdődik a karácsonyfa árusítása Sepsiszentgyörgyön, a központi piacon – tájékoztatott a piacot működtető Tega Rt. A fenyőket hét eladó árusítja engedéllyel a központi piacon. Az árakat a Tega Rt. nem szabályozza, az árusok elmondása szerint 50 lejtől kezdődik majd az ezüstfenyő ára, amely 150-200 lej is lehet, mérettől függően, de nordmann fenyő és lucfenyő is lesz. 

A magántermelők már elkezdték a faárusítást. Tőlük idén 50 lejtől 200 lejig lehet fát választani. A különböző háromszéki faiskolákban, kertészetekben cserepes fenyő vásárlására is van lehetőség. Ezek ára 35 lejnél kezdődik, és 150-250 lej között váltakozik. A cserepes tuják az ünnepek után kiültethetők a kertbe, a kertészetek szerint egyre többen vásárolnak ilyet.

Mindezen fenyők mellett negyvenezer karácsonyfának való fenyőt kínál eladásra idén a Romsilva. Az országos erdőgondnokság tájékoztatása szerint a fenyők közül 26 ezer jegenyefenyő, 14 ezer pedig lucfenyő. Ugyanakkor megjegyzik, hogy terveik szerint jövőtől kizárólag cserepes fenyőt árusítanak majd.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 6., 10:24
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Csak azt a sok arrogans piaci fenyoarust ne latnam…De nem is fogom, mert aLeroyba veszem a fat 30-ert es visszaadnak belole 20-at, mikor leadom. Hahaha