Felhívás!

Röviden

Hídfőnek ütközött

Két személy sérült meg szombat reggel, a 103B jelzésű megyei úton, Uzon és Kilyén között történt balesetben. A jármű – eddig ismeretlen okból – egy hídfőnek ütközött. Az autó utasai könnyebb sérüléseket szenvedtek. A rendőrség vizsgálatot folytat a baleset pontos körülményeinek feltárása érdekében.

ANL-s tömbházat építenének

Pénteken reggel Kézdivásárhely tanácsa rendkívüli ülésen, mintegy másfél perc alatt fogadott el két tanácshatározatot. Az elsőnek megfelelően összevontak az 1918. december 1. utcában található három (egyenként 425-, 3119- és 300 m²-es) parcellát, hogy a területen ANL-s lakásokat építhessenek. „Lehetőség van ANL-s tömbházat építeni a Penny Market szomszédságában, és ahhoz, hogy az iratcsomót elküldhessük Bukarestbe, egyesítenünk kell a három különböző parcellán szereplő területet”, érvelt a határozatot előterjesztő Bokor Tibor polgármester. A folytatásban elfogadták egy, a Fortyogó utcában fiatalok számára építkezés céljából kiosztott terület használati jogának visszavonását. 

Környezetvédelemről a Turócziban

A múlt héten a globalitás nevelés jegyében zajlott az oktatás a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes-iskolában. Az iskolások olyan tevékenységekbe kapcsolódtak be, amelyek direkt vagy indirekt módon kapcsolódtak a környezettudatossághoz, arra próbáltak hatni, hogy a gyerekek megértsék: a cselekedeteiknek az egész világra hatásuk van. A témára bővebben a pénteki Cseperedő mellékletünkben visszatérünk. 

Fellépés a vásárban

Sepsiszentgyörgyön hagyománya van a karácsonyi vásárnak, amely idén december 13–24. között tart nyitva a város főterén. Az önkormányzat várja a város óvodáinak és iskoláinak gyermek- és diákcsoportjait, illetve kórusait, hogy a karácsonyi ünnephez hangolódó zenés, verses vagy táncos műsorral lépjenek fel a vásár színpadán. Az erre irányuló szándékot, illetve a műsorban szereplők létszámát, a felkészítő személy nevét, valamint a műsor típusát, technikai igényeit november 26-ig kell jelezni a 0737.151.102-es telefonszámon vagy a tordaisaci@gmail.com e-mail-címen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.