Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhely éremkovácsára emlékeztek

Kézdivásárhely éremkovácsára emlékeztek Sport

Méltó módon állított emléket a néhai Dobolyi Aladár kiváló asztalitenisz-edzőnek a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és a 2015-ben elhunyt éremkovácsról elnevezett egyesület. A kétnapos Dobolyi Aladár-emlékverseny negyedik kiadása 150 versenyzőt vonzott az ország minden szegletéből, akik 20 asztalon mérték össze erejüket a Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

Az ország 22 klubja tisztelte meg jelenlétével a gyerek, újonc és serdülő korosztályúaknak kiírt emlékversenyt, Háromszéket a Sepsiszentgyörgyi ISK, a Sepsi–SIC és természetesen a házigazda Nagy Mózes Sportklub képviselte. Közülük a legeredményesebb szerepléssel a kézdivásárhelyi sportiskola büszkélkedhet, Kerekes Barnabás és Kanabé Szilárd tanítványai közül négyen állhattak dobogóra. A Sepsi–SIC színeiben három lány volt érdekelt a megmérettetésen: az U10-es kategóriában Farkas Lilla és Ecaterina Simon nem jutottak ki csoportjukból, míg az U12-esek között szerencsét próbáló Teodora Simon rajt-cél győzelmet aratva állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az U10-es korosztály fiú mezőnyében Kovács Kristóf tarolt, és meg sem állt a végső győzelemig. Az U15-ös fiúknál Chelmuș Ionuț egészen a döntőig menetelt, ahol viszont fejet hajtott, így be kellett érnie a második hellyel. Az U15-ös lányok mezőnyében két harmadik helyet szerzett az NMSK, Mike Boróka és Oláh Kriszta is az elődöntőben szenvedett vereséget. A térdműtét előtt álló Boróka 3–2-re kapott ki Ungvári Evelintől, míg Kriszta 2–0-ról veszítette el a Sferlea Alesia elleni párbajt. Legjobb nyolc között végzett Canea-Kocsis András és Handra Márk, de ügyesen szerepelt Popov Szabolcs, Sterczer Zalán, Mátyás Tamás, Canea-Kocsis Abigél, Balázs Boglárka, Bejan Hanna és Bejan Boglárka is.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi ISK (edzők: Kocsis Balázs és Cocean Valér) legeredményesebb versenyzőjének Urus Kristóf bizonyult, harmadik lett az U12-es korcsoportban. Legjobb nyolc között fejezte be szereplését Boér Anita és Bokor Zoltán, de jól teljesített Korodi Krisztián, Korodi Dániel, Korodi Krisztián, Isar Raluca, Lukács Balázs, Dénes Anna, Bálint Tamás, Jakabos Andor és Bende Hanna is.

Díjazottak, U10-es korosztály: lányok: 1. Iordan Teodora (Râmnicu Sărat), 2. Cășuneanu Diana (Moinești), 3. Sandu Vasilica (Moinești) és Szabó Tímea (Újszentes); fiúk: 1. Kovács Kristóf (Nagy Mózes SK), 2. Eparu Matei (Petrolul Ploiești), 3. Toró Dávid és Sebők Márton (mindketten Székelyudvarhelyi ISK).

U12-es korosztály, lányok: 1. Simon Teodora (Sepsi–SIC), 2. Viuran Mara (Râmnicu Sărat), 3. Weiss Zsófia (Marosvásárhelyi ISK) és Gheorghițoi Alexandra (Moinești); fiúk: 1. Pribeagu Sebastian (FC Argeș), 2. Ceapraz Andrei (Pristavu Câmpulung), 3. Miroiu Andrei (Bodzavásár) és Urus Kristóf (Sepsi ISK).

U15-ös korosztály, lányok: 1. Ungvári Evelin (Marosvásárhelyi ISK), 2. Sferlea Alesia (Zilah), 3. Mike Boróka és Oláh Kriszta (Nagy Mózes SK); fiúk: 1. Cueșdean Rareș (FC Argeș), 2. Chelmuș Ionuț (Nagy Mózes SK), 3. Karácsony Dániel (Székelyudvarhelyi ISK) és Miriuță Darius (Moinești).

Mindenki Ali bácsija 2015. november 8-án, 64 éves korában, hosszú, méltósággal viselt betegség után hunyt el. A háromszéki asztaliteniszsport kiemelkedő alakja, a Nagy Mózes Sportklub vezetőedzője és szakvezetője, a román serdülőválogatott egykori irányítója, aki több évtizedes pályafutása alatt számtalan bajnoki aranyérmet, kupát és tornát nyert játékosként, majd edzőként. A komoly munka mindig meghozza a várt eredményt – hitte és hirdette, sportvezetői és testnevelői munkásságával bebizonyította, akarattal, következetességgel és kitartással bármi megvalósítható. 2016-ban posztumusz avatták Kézdivásárhely díszpolgárává.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük